Še dva tedna do Druge godbe

Dragi drugodbaši.

Točno dva tedna nas ločita do 34. mednarodnega festivala Druga godba, ki letos poteka med 24. in 26. majem v Piranu in Ljubljani.

Osrednji glasbeni program in bogato spremljevalno dogajanje

Na Drugi godbi se bo v osrednjem delu predstavilo 15 udarnih glasbenih imen, poleg pestrega osrednjega drugodbenega glasbenega programa se obeta tudi raznoliko spremljevalno dogajanje ter dodatni koncerti.

Srčiko glasbenega programa Druge godbe tvorijo koncerti zasedb Ibeyi, Jamesa Holdena z The Animal Spirits, KOKOKO!, Dirtmusic, Alsarah & The Nubatones in mnogih drugih.

Spremljevalni program Druge godbe prinaša pestro izbiro raznovrstnih dogodkov: pogovore z nastopajočimi izvajalci, okroglo mizo, zanimiva predavanja, umetniški performans, otroško predstavo in dodatne koncerte.

Spremljevalni program je brezplačen, prav tako so brezplačni kar trije popoldanski koncerti Druge godbe: koncert Ljubojne v četrtek, 24. 5., na Tartinijevem trgu v Piranu, koncert Nadah El Shazly v petek, 25. 5., na vrtu UC Švicarija v Ljubljani ter koncert Les Filles de Illighadad v soboto, 26. 5., na vrtu Vodnikove domačije v Ljubljani.

Druga godba se letos zaključi z dodatnim večerom v Layerjevi hiši v Kranju, kjer bodo v nedeljo, 27. 5., nastopili Les Filles de Illighadad.

Vstopnice so še na voljo

Letos so na voljo tako festivalske kot dnevne vstopnice. Izberite si svojo v prodajni mreži Moje karte.

Brezplačen avtobusni prevoz Ljubljana─Piran─Ljubljana (24. 5.) ter Kino Šiška─Metelkova (25. 5.)

Tudi letos bomo za imetnike festivalskih vstopnic organizirali brezplačen avtobusni prevoz iz Ljubljane do Pirana in nazaj v četrtek, 24. 5., ko Druga godba poteka v Piranu. Sedež na avtobusu rezervirate tako, da se z imenom in priimkom prijavite na prevoz@drugagodba.si. Prav tako bo organiziran brezplačen avtobusni prevoz v petek, 25. 5., izpred Kina Šiška na Metelkovo. Avtobus vas bo pričakal na avtobusni postaji Kina Šiška ob 22.30 in 23.00.

Uvodni koncert Josephine Foster in Xylouris White

V ponedeljek, 14. maja, v Klubu CD v Cankarjevem domu poteka uvodni koncert v letošnje drugodbeno dogajanje. Nastopila bosta ameriška folk ustvarjalka Josephine Foster in vizionarski dvojec na grški lutnji in bobnih Xylouris White. Vstopnice so že na voljo preko sistema Moje karte po ceni 15 EUR, imetniki festivalskih vstopnic za Drugo godbo pa boste zanje odšteli le 10 EUR (na voljo le pri blagajni Cankarjevega doma).

Dodatni sladkorčki letošnje Druge godbe pa bodo sproti najavljeni na naši spletni strani in Facebook strani.

Se vidimo na Drugi godbi!