Švicarija, vrt

9. julij

Zvezdana Novaković ZveN »ČARALICE« (SI)

Zvezdana Novaković ZveN, avtorica projekta, kompozicije in vokal; Marko Črnčec, klaviature; Nino Mureškič, tolkala in elektronika;

Spremljevalni vokali, tolkala, ples: Petra Prosen, Maja Zagmajster, Neža Janša, Sonca Menart, Zarja Menart, Kaja Horvat, Eva Mulej, Neža BojovičZarja Ferlinc, ples 

 

 

Glasbena šamanka Zvezdana Novaković nam bo pričarala Čaralice. Gre za svetovno premiero novega projekta, v katerem bodo zazveneli ritualne hvalnice naravi, starodavne magične besede in zagovori, s katerimi so naši predniki zdravili različne telesne in duševne bolezni. 

Posebej za projekt uglasbena besedila in izvirne napeve je avtorica poiskala v zbirki starih zapisov iz Slovenije in sosednjih balkanskih narodov, na koncertu pa bodo zazveneli v moderni zvočni sliki. Projekt »Čaralice« je hommáge Pavlu Medveščku in vsem starovercem, ki so s spoštovanjem negovali našo prvo vero, vero v naravo. 

 

VSTOPNICE

Dnevna vstopnica (Zvezdana Novaković ZveN »ČARALICE« + Samuel Blues & Miha Erič) | 15 EUR

RAZPRODANO

Na vse dogodke Zavoda Druga godba je gibalno in senzorno oviranim osebam ter njihovim spremljevalcem s predhodno rezervacijo mest omogočen PROST VSTOP. Vsa prizorišča so primerna za dostop gibalno oviranim.