Švicarija, vrt

9. julij

Zvezdana Novaković ZveN »ČARALICE« (SI)

Zvezdana Novaković ZveN, avtorica projekta, kompozicije in vokal; Marko Črnčec, klaviature; Nino Mureškič, tolkala in elektronika; Petra Prosen, Maja Zagmaister, Neža Janša, Sonca Menart, Zarja Menart, Kaja Horvat, Eva Mulej, Neža Bojovič, spremljevalni vokali;  Adrijana Vučković, koreografija, ples in tolkala

 

 

Glasbena šamanka Zvezdana Novaković nam bo pričarala Čaralice. Gre za svetovno premiero novega projekta, v katerem bodo zazveneli ritualne hvalnice naravi, starodavne magične besede in zagovori, s katerimi so naši predniki zdravili različne telesne in duševne bolezni. 

Posebej za projekt uglasbena besedila in izvirne napeve je avtorica poiskala v zbirki starih zapisov iz Slovenije in sosednjih balkanskih narodov, na koncertu pa bodo zazveneli v moderni zvočni sliki. Projekt »Čaralice« je hommáge Pavlu Medveščku in vsem starovercem, ki so s spoštovanjem negovali našo prvo vero, vero v naravo. 

 

VSTOPNICE

Festivalska vstopnica | 46 EUR

Dnevna vstopnica (Zvezdana Novaković ZveN »ČARALICE« + Samuel Blues & Miha Erič) | 15 EUR

FESTIVALSKA VSTOPNICA 46€kupi me SAMUEL BLUES & MIHA ERIČ + ZVEZDANA NOVAKOVIČ ZVEN »ČARALICE«kupi me

Na vse dogodke Zavoda Druga godba je gibalno in senzorno oviranim osebam ter njihovim spremljevalcem s predhodno rezervacijo mest omogočen PROST VSTOP. Vsa prizorišča so primerna za dostop gibalno oviranim.