Kino Šiška

27. maj

Vieux Farka Touré

Vieux Farka Touré, kitara, glas; Marshall Henry, bas; Adama Kone, kalabaš, bobni

Petnajst let po prvem nastopu na Drugi godbi se puščavski Hendrix vrača, da pozdravi stare prijatelje in očara nove generacije.

Foto © Kiss Diouara

Artist talk: Vieux Farka Touré

27. maj ob 11:00 | SIGIC
Moderira: Sonja Porle

 

 

Čeprav so mu takoj po začetku uspešne poti, leta 2006, nadeli vzdevek Puščavski Hendrix, pa je Vieux Farka Touré požel globalno prepoznavnost šele ob sodelovanju z ameriško popularno zasedbo Khruangbin. Z njo je lani izdal album Ali, posvečen njegovemu očetu in enemu najbolj legendarnih afriških glasbenikov, Aliju Farka Touréju. Pri tem se mu ni bilo treba prav nič prilagajati. Kajti, če na tem planetu obstaja kakšen sin, ki lahko očetovo zapuščino prenaša v prihodnost z bistvom tradicije malijske glasbe in jo nadgradi z lastnim glasbenim izrazom, je to Vieux.

FACEBOOK EVENT

Takšnega smo spoznali že leta 2008, ko je prvič nastopil na Drugi godbi, pa vse do danes. Lani je izdal tudi Les Racines, prvi album za založbo World Circuit (ta je izdala vse očetove albume) in tako so se vezi med njima še okrepile. Kot bi se vsakič znova srečala na obrežju reke Niger in skupaj osvajala svet. Glasba Vieuxa Farka Touréja je poslušanje najlepšega sončnega zahoda.

 

 

 

VSTOPNICE

 

  • Predprodaja: 25 | 20 EUR*
  • Na dan: 30 EUR

*Dijaki, študenti, upokojenci