Klub CD, Cankarjev dom

25. maj 2022

UDU (Burjatija / LT) // RAZPRODANO

Zaradi slabe vremenske napovedi je koncert prestavljen v Klub CD, Cankarjev dom. 

Alexandre Arkhincheev, morin-huur, limbe, grleno petje, glas; Laurita Peleniūtė, glas, obročni boben, shruti box; Konstantin Tokarski, bobni, tolkala; Tadas Dešukas, violina, mandolina

FACEBOOK EVENT

Delavnica litovskega tradicionalnega petja – Slovenski etnografski muzej (SEM): 24. maj 2022 ob 16.30

Delavnica grlenega petja – Slovenski etnografski muzej (SEM): 24. maj 2022 ob 18.00

(Vstop na delavnici dovoljen s kupljeno vstopnico za koncert Brina + UDU 25.5. ter s festivalsko vstopnico.)

Veliko se nas še spomni prvega koncerta Huun-Huur-Tu na Drugi godbi ’96, ko smo se pri nas prvič zares spustili v globine grlenega petja iz sibirskih krajev.

A to še zdaleč niso edini sibirski mojstri. Še vzhodneje od Tuve se nahaja Burjatija in od tam prihaja druge sorte maček, nič manj krasen.

In čeprav se je Aleksander Arhinčejev že večkrat odpravil na dolgo pot v Evropo s svojo skupino Shono, nas je še bolj prepričalo njegovo sodelovanje z odlično litovsko pevko Laurito Peleniūtė (oba bosta dan pred koncertom imela tudi vokalni delavnici). Skupaj sta ustanovila kvartet in posnela tudi album, ki ga bomo slišali v živo.

 

UDU je glasbena skupina dveh narodov, ki združuje glasbeno dediščino Burjatije in Litve. Grleno petje je povezano z baltskimi pesmimi poganskih časov, ko sta bila človek in narava eno. Godba!

 

VSTOPNICE

Koncert je vključen v program 38. mednarodnega festivala Druga godba. Festivalske vstopnice, ki vključujejo tudi koncert UDU + Brina, so na voljo do razprodaje kontingenta.

UDU + Brina // RAZPRODANO