Tarta Relena

Marta Torrella, Helena Ros, glas, elektronika

FACEBOOK EVENT

 

 

Katalonski duet Tarta Relena je še en dokaz, da je glas inštrument, ki ga nič ne more zamejiti. Še vedno odpira najgloblje brezčasne teme z različnih delov tega planeta.

In težave, ki izhajajo iz človeške notranjosti, so danes enake kot pred več stoletji in prav z njimi je vrednost človeka enaka ne glede na okolje in čas, v katerem živi. Marta in Helena sta ustanovili Tarta Relena leta 2016 in od takrat njuna glasova potujeta skozi stoletja iskanja tradicije. Raziskujeta zvočnost različnih stilov vokalne glasbe.

Daleč od tega, da bi želeli pečat tradicionalnega; ustvarjata svoj repertoar, ki izhaja iz glasbe ustnega izročila, povezanega z geografskim prostorom Sredozemlja. Ob glasu je ključno orodje elektronika, s katero na novo označujeta melodije, ne da bi pustili ob strani njihov izvor. Njune vokalne tehnike se raztezajo od flamenka do jazza. To jima omogoča obsežno raziskovanje glasov, ko zapojeta v katalonščini, španščini, grščini, ladinu in latinščini. Sredozemlje, ki še nikoli prej ni bilo tako mistično. Tarta Relena sta njegova zgodovina in vizija.

 

 

VSTOPNICE

 

  • Predprodaja: 15 EUR
  • Na dan: 20 EUR
  • Festivalska vstopnica:  predprodaja (do razprodaje kontingenta): 48 EUR | redna cena: 57 EUR

VSTOPNICE TARTA RELENA + KADINELIAkupi me FESTIVALSKA VSTOPNICAkupi me

 

Koprodukcija: