Cankarjev dom, Gallusova dvorana

14. avgust 2021

Sílvia Pérez Cruz predstavlja Farso (solo) (ES)

Sílvia Pérez Cruz ustvarja intimen odnos z občinstvom in pri tem zlahka osvoji vsako srce v dvorani. Dialog glasbe in drugih umetnosti 14. avgusta v Cankarjevem domu.

 

Sílvia Pérez Cruz, glas, kitare, kompozicije

Sílvia Pérez Cruz je svojo ljubezen do umetnosti udejanjala ne samo v glasbeni šoli, temveč tudi v šoli za umetnosti Alartis (Espai de creació) svoje matere, kjer sta kraljevala obilje prostora, virov in svobode ter soobstoj različnih umetniških disciplin. Sílvia se npr. spominja, da so v tej šoli otroci s čokolado naslikali glasbo, ki jo je zaigrala na saksofon. Spominja se tudi, da je mama med poučevanjem risanja igrala na kitaro. Tako ni presenetljivo, da se ob glasbi, svojem naravnem mediju izražanja in viru

strasti, Sílvia predano posveča umetnosti. V njeni kreativnosti so srečevanja z drugimi umetniki ključna za raziskovanje novih, neprehojenih poti in za prepoznanje, kako vsaka umetniška govorica izraža isto resničnost.

FACEBOOK DOGODEK

https://www.youtube.com/watch?v=dIDw-gJKBFo

Sílvijin novi projekt Farsa predstavlja skladbe, ki jih je napisala v sodelovanju z drugimi umetniki in spajajo različne umetniške discipline: gledališče, film, ples, slikarstvo, fotografijo, poezijo. Najdemo jih lahko (vsa iz l. 2018) v filmu La noche de 12 años (Dvanajstletna noč), avtorski glasbi za delo Grito Pelao v sodelovanju s plesalko Rocío Molina ter glasbi za dramsko delo Cyrano z igralcem Lluísom Homarjem v glavni vlogi.

https://www.youtube.com/watch?v=zbxjn6Si9pU

V duhu tega interdisciplinarnega dialoga in za ustvarjanje skladnosti bo kot rdeča nit projekt povezoval cikel fotografij. Vsaka fotografska podoba bo naslovnica oz. slogovna identifikacija posamične skladbe. Sílvia je svoje obličje posodila v namene odrske maske: za vsako teh naslovnic njen obraz služi kot slikarsko platno, izdelek pa vsakokrat neposredno navdihuje glasba.

https://www.youtube.com/watch?v=j-3EEXoYPsM

Foto: Alex Rademakers

VSTOPNICE

15,00 | 20,00 | 23,00 EUR

SÍLVIA PÉREZ CRUZkupi me
Koncert je bil večkrat prestavljen: s 13. maja na 9. november 2020 ter pozneje na 4. maj in 26. julij 2021.
  • Kupljene vstopnice za Gallusovo dvorano veljajo za novi termin, za Linhartovo dvorano jih je treba zamenjati.
  • Če se koncerta v novem terminu ne morete udeležiti, vam bodo pri prodajalcu povrnili kupnino. Zahtevek o menjavi oz. vračilu pošljite na vstopnice@cd-cc.si.
  • Obenem za ta koncert ostajajo veljavne tudi festivalske vstopnice Druga godba 2020 / Abonma Druga godba 2020. Za festivalske vstopnice Druga godba 2020 / Abonma Druga godba 2020 ni mogoče zahtevati vračila kupnine.
  • Imetnikom festivalskih vstopnic Druga godba 2020 / Abonma Druga godba 2020  bomo pred koncertom Sílvie Pérez Cruz izdali nove vstopnice. Izdaja vstopnic bo potekala na dan dogodka med 19. in 20. uro v prvem preddverju Cankarjevega doma pred vhodom v Gallusovo dvorano. Prosimo, da svoje festivalske vstopnice pred izdajo nove vstopnice predložite pooblaščeni osebi.
  • Za imetnike festivalske vstopnice Druge godbe 2020 / Abonma Druga godba 2020 so rezervirani sedeži v parterju.

 

Skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS se lahko od 23. 7. 2021 javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj).

 

Organizacija: