Cankarjev dom, Gallusova dvorana

14. avgust 2021

Silvia Perez Cruz presents Farsa (solo show)

Koncert je prestavljen na 14. avgust 2021. Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin, obenem pa za ta koncert ostajajo veljavne tudi festivalske vstopnice/abonma Druga godba 2020. Če se koncerta v novem terminu ne morete udeležiti, vam bodo pri prodajalcu povrnili kupnino. Za informacije o vračilu kupnine obiščite spletno mesto Prestavljene in odpovedane prireditve

Sílvia Pérez Cruz, glas, kitare, kompozicije

Sílvia Pérez Cruz je svojo ljubezen do umetnosti udejanjala ne samo v glasbeni šoli, temveč tudi v šoli za umetnosti Alartis (Espai de creació) svoje matere, kjer sta kraljevala obilje prostora, virov in svobode ter soobstoj različnih umetniških disciplin. Sílvia se npr. spominja, da so v tej šoli otroci s čokolado naslikali glasbo, ki jo je zaigrala na saksofon. Spominja se tudi, da je mama med poučevanjem risanja igrala na kitaro. Tako ni presenetljivo, da se ob glasbi, svojem naravnem mediju izražanja in viru strasti, Sílvia predano posveča umetnosti. V njeni kreativnosti so srečevanja z drugimi umetniki ključna za raziskovanje novih, neprehojenih poti in za prepoznanje, kako vsaka umetniška govorica izraža isto resničnost.

FACEBOOK DOGODEK

Sílvijin novi projekt Farsa predstavlja skladbe, ki jih je napisala v sodelovanju z drugimi umetniki in spajajo različne umetniške discipline: gledališče, film, ples, slikarstvo, fotografijo, poezijo. Najdemo jih lahko (vsa iz l. 2018) v filmu La noche de 12 años (Dvanajstletna noč), avtorski glasbi za delo Grito Pelao v sodelovanju s plesalko Rocío Molina ter glasbi za dramsko delo Cyrano z igralcem Lluísom Homarjem v glavni vlogi.

V duhu tega interdisciplinarnega dialoga in za ustvarjanje skladnosti bo kot rdeča nit projekt povezoval cikel fotografij. Vsaka fotografska podoba bo naslovnica oz. slogovna identifikacija posamične skladbe. Sílvia je svoje obličje posodila v namene odrske maske: za vsako teh naslovnic njen obraz služi kot slikarsko platno, izdelek pa vsakokrat neposredno navdihuje glasba.

 

VSTOPNICE

Sílvia Pérez Cruz 15, 20, 23

12* € za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

 

 

Organizacija:

 

 

 

SÍLVIA PÉREZ CRUZkupi me

 

Foto: Alex Rademakers