Channel Zero, AKC Metelkova mesto

25. maj

PoiL Ueda

Antoine Arnera, klaviature, glas; Boris Cassone, kitara, glas; Benoit Lecomte, akustični bas; Guilhem Meier, bobni, glas; Junko Ueda, sacuma biva (japonska lutnja), glas

Še en osupljiv eksperiment iz Lyona, glasbeno partnerstvo avant-rock kvarteta PoiL ter japonske vokalistke in pripovedovalke Junko Uede.

Foto © Paul Bourdrel

 

Lyonska glasbena scena je znana po odličnih eksperimentih, ki so brez zdravila oskrbeli sluh občinstvu še za veliko Drugih godb. Še vedno odzvanjajo koncerti Mei Tei Sho, Pixvae in Ukandanz, ki so vsi po vrsti odstranili žico kot varovalo pred kulturo od drugod, a so jo glasbeniki obogateno z umetniško žilico onstranstva položili v naša srca.

 

FACEBOOK EVENT

 

A še nihče se ni v materijo poglobil tako kot progresivni rock kvartet PoiL. Japonska epska zgodba Heike-Monogatari iz 13. stoletja? Ne, ni šala. Zgodba je v glasu in rokah karizmatične Junko Uede, ki pripoveduje dramatične epizode univerzalnih človeških čustev, njihovo budistično idejo vzroka in posledice ter minljivost človeškega življenja. PoiL Ueda je glasbeni cvet, ki nikoli ne bo ovenel.

 

VSTOPNICE

 

  • Predprodaja: 15 EUR
  • Na dan: 20 EUR

Koncert podpira: