Okrogla miza: Zakaj je v glasbeni ponudbi pomembna spolna enakost in kako to vpliva na socialno vključevanje (Pregled stanja po svetu)

SIGIC: 25. maj 2022 ob 17.30

Moderira Alexandra Archetti Stølen (Oslo World) 

Alexandra Archetti Stølen je direktorica festivala Oslo World od leta 2006, soustanoviteljica mednarodnega festivala Beirut & Beyond (Libanon), organizira pa tudi festival Naše sosedstvo, ki poteka v psihiatričnih centrih na Norveškem ter je bila med letoma 2011 in 2018 predsednica FWMF – Forum of Worldwide Music Festivals.

Aktivno deluje kot mentorica in zaščitnica svobode izražanja in enakosti spolov. Njene izkušnje s kulturnim menedžmentom na Norveškem segajo v leto 1996. Je tudi plesalka tanga in je nastopala v gledališčih po vsem svetu. Oslo World 2019 je imel kot svojo temo Utopijo. Festival je v zvezi s tem povabil strokovnjake z vsega sveta, naj ustvarijo utopični manifest – delo za spodbujanje idej ter strategij za boj proti diskriminaciji, rasizmu, korupciji in neenakosti v kulturnem sektorju. Poseben poudarek je bil namenjen spolni enakosti in socialnemu vključevanju.

 

V sodelovanju s: