Letni vrt Gale Hale, AKC Metelkova mesto

8. julij

nemanja (HR)

Luka Šipetić, kitara; Laura Matijašević, bas; Leo Beslać, klaviature; Karlo Lugarić, tolkala; Matej Perić, bobni

Za projektom nemanja stoji Luka Šipetić, glasbenik in avtor skladb iz Pulja, ki je nemanjo povil leta 2019 z albumom Tarot Funk. Zastrigli smo z ušesi, ko so na valovih prijadrali komadi, ki so se navdihovali v afro in tajskem funku, kamboški psihadeliji in anatolskem rocku. Album je doživel same hvalospeve po regiji in širše in Luka je sestavil band, ki se je med drugim predstavil tudi na Mentu. 

 

Kmalu zatem je izšel še Cosmic Disco z udarnim singlom Dāw Yĕn ter utrdil nemanjo na vrhu najboljših in tudi novih trendovskih zasedb, ki jim pot utira slava Altin Gün. Šipetić na Cosmic Disco slavi življenje in se pri tem navdihuje v Tibetanski knjigi mrtvih, muzika pa nas spominja na zlate čase diska v širokem polju med Libanonom in Jugoslavijo, s tem da je Šipetiću uspel popoln preskok v prihodnost, ki se sliši danes. Vabljeni na kozmični vrtni disko drugogodbene Gala hale v živo!

VSTOPNICE

Dnevna vstopnica (Elaha Soroor & Kefaya + nemanja) | 15 EUR

NEMANJA + ELAHA SOROOR &KEFAYAkupi me

Na vse dogodke Zavoda Druga godba je gibalno in senzorno oviranim osebam ter njihovim spremljevalcem s predhodno rezervacijo mest omogočen PROST VSTOP. Vsa prizorišča so primerna za dostop gibalno oviranim.

 

Foto: Alma Drnovac