Klub CD

29. maj 2022

Mala mestna muzika (SI)

Brina Vogelnik, glas; Metod Banko, glas; Jelena Ždrale, violina; Andrej Zupan, klarinet; Tanja Pirc, mandolina; Tina Pančur, čembalo; Brane Matošec Bizjak, kitara; Tomaž Guček, harmonika; Nino de Gleria, kontrabas; Rudi Pančur, klavir;

FACEBOOK EVENT

 

Druga godba postavlja na festivalski oder glasbeni projekt, za katerega menimo, da je med tistimi, ki so v letu 2021 doživeli izid albuma, v samem kakovostnem vrhu.

Mala mestna muzika skladatelja in pianista Rudija Pančurja nas popelje na glasbeni sprehod po obrobju Slovenije, kot ga prej nismo poznali. 

Prelep repertoar, ki bo za tokratni nastop imel tudi nekaj novosti, sestavljajo uglasbljene pesmi Žalostinke po razkriško Vlada Žabota (v razkriškem narečju). Izurjen manjši orkester, na čelu katerega sta pevca Brina Vogelnik in Metod Banko, pretkano povezuje besedila z novo glasbo, ki deluje lirično, baladno, nekoliko groteskno in predvsem nostalgično.

 

Ravno prav za nedeljski drugodbeni večer.

 

VSTOPNICE

Koncert je vključen v program 38. mednarodnega festivala Druga godba. Festivalske vstopnice, ki vključujejo tudi koncert zasedbe Mala mestna muzika, so na voljo do razprodaje kontingenta.

Slovenski showcase: Gugutke + DrummingCellist + Mala mestna muzika

Predprodaja | 15,00, 10,00* EUR

Na dan | 18,00 EUR

*Mlajši od 25, upokojeni in starejši od 65 let.

VSTOPNICEkupi me