Maribor, Minoriti - oder Nove KBM

1. julij ob 22.00

KUTU (ET, FR)

Druga godba na Lentu

 

Hewan Gebrewold, glas; Haleluya Tekletsadik, glas; Théo Ceccaldi, violina; Akemi Fujimori, klaviature; Valentin Ceccaldi, bas; Cyril Atef, bobni

 

Kakorkoli se obrnemo, brez etiopske glasbe ne gre. Bodisi da gre za pevca Mahmouda Ahmeda, kralja etiopskega jazza Mulatuja Astatkeja ali različnih mutantov in združevanj kot npr. Getatchew Mekuria & The Ex, Ukandanz.

In vse to smo že videli na Drugih godbah. Za tokratno petkovo vroče plesno spogledovanje pa sta festivala Druga godba in Lent združila moči ter našla eno najbolj strastnih koncertnih poslastic tega trenutka. Projekt KUTU se je rodil v Adis Abebi, kjer je odličen francoski jazzovski violinist Théo Ceccaldi spoznal simbiotska glasova etiopskih rock pevk Hewan Geberewold in Haleluye Tekletsadik.

To, kar slišimo, ne more biti nič drugega kot rezultat hipnotičnih, hiperaktivnih etiopskih noči, kjer energija na odru vre v punkovski violini, kozmičnih klaviaturah, hipnotičnem basu, propulzivnih tolkalih in neprekosljivih ženskih vokalih. KUTU je odgovor mlade generacije, ki je bogato glasbeno zapuščino z raketno hitrostjo odpeljala v sodobni globalni elektro trans. 

Dress code: samo najnujnejše!  

 

Koprodukcija:

  

VSTOPNICE

Cena vstopnice: 16 EUR

VSTOPNICE KUTUkupi me