Klub CD, Cankarjev dom

23. maj

Kadinelia

Thanasis Zikas, kitara, tsabouna (dude), glas; Evi Seitanidou, kitara, lira, beatbox, glas

Akustična kitara, lira, tradicionalne grške dude in beatbox občutene grške melodije preobrazijo v nekaj popolnoma novega.

23.5. ob 12:00 | koncert in pogovor v oddaji Prva vrsta

Moderira: Alja Kramar

 

Ko so se pred leti pojavili prvi koncertni posnetki dueta Kadinelia, je bilo takoj jasno, da je v Grčiji vzplamtel nov izviren in nadvse prepričljiv glasbeni projekt dveh strastnih glasbenikov, ki sta svoj blues in rock vpela v grško glasbeno tradicijo, da bi s svojo barko, polno zvokov, zaplula v vsa morja sveta. In to jima je tudi uspelo.

FACEBOOK EVENT

Gre za glasbeno potovanje, na katerem se brezčasni zvoki Grčije spremenijo v nekaj novega skozi privlačne melodije akustične kitare in harmoničnega petja obeh glasbenikov. To nadgradita še z beatboxom in igranjem na tradicionalne grške dude in liro. Glasbenika na oder prineseta vso svojo eksplozivnost in energijo ter dokazujeta, da lahko tudi majhne skupine ponudijo »polno« izkušnjo. Njuna predanost in brezhibni nastopi v živo so jima prinesli prepoznavnost ter odprli vrata številnih domačih in tujih prizorišč. Nova tradicija, ki se vrti v psihedeličnem ozračju oljčnih nasadov in vinorodnih dežel.

 

VSTOPNICE

 

  • Predprodaja: 15 EUR
  • Na dan: 20 EUR

 

Koprodukcija:

 

 

Glavni medijski partner festivala ter koproducent koncerta in pogovora v oddaji Prva vrsta: