Kino Šiška

Četrtek, 23.5. ob 21.45

Ill Considered

(Velika Britanika)

 

Londonski kvartet Ill Considered je znan po tem, da svojo glasbo ustvarja brez načrtovanja, brez pogovorov med snemanji, brez idej o tem, kam bi jih igranje moralo pripeljati. Njihove komade poganja široka perkusijska paleta, ki črpa navdih vse od krajine, ki deviira od pričakovanih ritmičnih vzorcev, pa do bližnjevzhodnih perkusijskih stilov. Glasba, v enaki meri razbrzdana in subtilna, ustvarja občutja, ki so minimalna, njihovo divje eksperimentiranje pa vključuje tudi elemente elektronike. Londonski power jazz do konca.

Idris Rahman, saksofon; Leon Brichard, bas; Emre Ramazanoglu, bobni; Steve Ashmore, tolkala

 

“The group’s strength is generating a wide range of emotions from two extremes: minimalism, and the wild experimentation that incorporates elements of electronic music.” BANDCAMP (ALBUM OF THE DAY)

 

 

Koncert je del serije koncertnih dogodkov “Scena podpiše” in je poklon glasbenih zasedb in producentov Radiu Študent, ki že 50 let goji in podpira domačo neodvisno in alternativno glasbeno sceno. Nazdravite z vašim najljubšim breznagobčnim radiem na koncertih po Sloveniji ter 9. maja na Velikem koncertu v Križankah.

|Čet| 23.maj €22kupi me Festivalska vstopnica 46€kupi me