Dvorana generala Maistra, Narodni dom, Maribor

24. september

Džambo Aguševi Orchestra (MK)

Druga godba in Festival Maribor 2021

 

 

Džambo Agušev, trobenta, glas; Kočo Agušev, Džemal Agušev, Sunaj Mustafov, trobenta; Džafer Fazliov, Mustafa Zejnelov, Ali Zekirov, tenorski rog; Šukri Dževatov, helikon; Orfej Čakalovski, goč; Redžep Nedžatov, bobni

 

Tradicija Druge godbe so tudi najboljši pihalni bendi z Balkana. Spomnimo se samo orkestrov Fejata Sejdića, Kočani in Bobana Markovića. In če kdo lahko nadaljuje zmagoslavno pot, je to Džambo Agušev iz Strumice v Severni Makedoniji. Že leta 2006 je bil njegov orkester zmagovalec festivala trobent v Kumanovem, 2011 pa je dobil še zlato medaljo v Guči, najbolj slavnem trobentaškem festivalu na svetu. 

 

 

Z albumom Brasses for Masses, ki je izšel lani, je pokoril še planet in zdaj ni več nobenega dvoma, kdo si lasti naslov najboljšega. Svež pristop, igrivost, popolnost melodij in ritmov, glasbena razgledanost in suveren nastop. Pravite, da so to atributi vseh najboljših romskih pihalnih zasedb, a toliko ognjenega sonca in srčnosti na koncertu, kot ga z občinstvom delijo Džambo Aguševi, dandanes zmore le malokdo. Godbena veselica!

 

VSTOPNICE

 

15 EUR

DŽAMBO AGUŠEVI ORCHESTRAkupi me
  • V sklopu 37. mednarodnega festivala Druga godba 2021 (Druga godba v Mariboru) in v sklopu spremljevalnega programa Festivala Maribor 2021 (FM odklop).
  • Festivalska vstopnica Druga godba 2021 je veljavna za ta koncert.
Skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS se lahko od 23. 7. 2021 javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu (velja samo natisnjeno potrdilo), cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj).

Organizacija: Zavod Druga godba in Narodni dom Maribor