Klub CD

29. maj 2022

DrummingCellist: Zabučale gore (SI)

Kristijan Krajnčan (DrummingCellist), violončelo, bobni, elektronika

FACEBOOK EVENT

Večkrat nagrajeni slovenski violončelist in bobnar Kristijan Krajnčan je projekt DrummingCellist zasnoval že leta 2017, ko je pod tem imenom izdal prvi album in ga istega leta predstavil na Evropski jazz konferenci, čemur so sledili nastopi na nekaterih prestižnih jazz festivalih in prizoriščih, kot so Saalfelden, Sarajevo, Ljubljana, Budapest Music Centre …

Če je bil ta oprt tako na jazzovsko improvizacijo, motive filmske glasbe pa tudi skladateljski opus Arva Pärta, novi projekt Zabučale gore, ki je premiero doživel v dvorani Handelsbeursa v Gentu februarja 2022, črpa ideje iz motivov slovenske ljudske glasbe in mitologije. 

Gre za rekompozicijo in reintegracijo starih posnetkov na voščenih valjih z igranjem v živo, toda vedno z ohranjenim bistvom sporočila pesmi. 

 

»Ljudska kultura je živa stvar, ki se v svojem predajanju med generacijami neprestano spreminja in pridobi vrednost, če jo znamo osmisliti skozi svoje doživljanje sveta. Zanima me prav ta pogled, skozi moj osebni kalejdoskop. Zato se ne obremenjujem z dogmami niti ljudske niti sodobne glasbe.« (Kristijan Krajnčan)

 

VSTOPNICE

Koncert je vključen v program 38. mednarodnega festivala Druga godba. Festivalske vstopnice, ki vključujejo tudi koncert DrummingCellist: Zabučale gore, so na voljo do razprodaje kontingenta.

Slovenski showcase: Gugutke + DrummingCellist + Mala mestna muzika

Predprodaja | 15,00, 10,00* EUR

Na dan | 18,00 EUR

*Mlajši od 25, upokojeni in starejši od 65 let.

VSTOPNICEkupi me