Maribor, Sodni stolp

1. julij ob 20.30

Brina (SI)

Brina Vogelnik, glas; Jelena Ždrale, violina; Luka Ropret, kitara; Urban Turjak, pozavna; Nino de Gleria, bas; Blaž Celarec, bobni; posebni gost: Metod Banko, glas

FACEBOOK EVENT

Težko je verjeti, da se Brina vrača na velike odre šele po desetih letih, dvanajst let po izidu tretjega albuma Slečena koža.

A ne glede na daljšo odsotnost še vedno velja, da gre za edino slovensko skupino, ki je s skladbo Poljanska balada dobila nominacijo za skladbo leta radijskega programa BBC World Service, z drugim albumom Pasja legenda pa dosegla tretje mesto World Music Charts Europe.

Glede na začetek benda, ki sega v leto 2004, je zasedba doživela le eno spremembo. Draga Ivanušo na harmoniki je zamenjal mladi pozavnist Urban Turjak in zdi se, da je prav s pozavno bend dobil modernejši zvok v sicer standardno bogatih aranžmajih, ki črpajo iz različnih glasbenih zvrsti, ne glede na to ali gre za priredbe ljudskih ali avtorskih skladb, ki si jih bend »sposoja« pri Eki Vogelnik.

 

Tudi z novim albumom To je to (DruGod, 2022), ki bo doživel premiero na Drugi godbi, smo dobili novo staro Brino v vseh zvočnih razsežnostih in z glasom Brine Vogelnik, ki nam z vso krhkostjo pa tudi strastjo položi v srce stoletja neuresničenih ljubezni, usode padlih junakov revolucij in begunskih otrok ter zavist kot nepopravljivo nrav človeka. Komaj čakamo!

 

Koprodukcija:

  

 

 

VSTOPNICE

Cena vstopnice: 7 EUR

VSTOPNICE BRINAkupi me