Kino Šiška

26. maj 2022

Bab L’Bluz (MA / FR)

Yousra Mansour, električna awisha, vodilni glas, tolkala; Brice Bottin, električni gembri, kitara, spremljevalni glas; Hafid Zouaoui, bobni, spremljevalni glas; Jérôme Bartolome, flavta, tolkala

FACEBOOK EVENT

 

 

»Bolj kot karkoli drugega smo rock skupina,« pravi vodja Yousra, ki poje in strelja rife iz svojega awicha [majhnega gembrija], prevlečenega s kozjo kožo, kot kakšna berberska bojevnica.

»Awicha uporabljamo kot kitaro in gembri kot bas, oba pri različnih uglasbitvah. Svojo veliko paleto vplivov usmerjamo v glasbo, ki presega meje in potuje skozi čas.« 

Je treba še kaj dodati? Kamor koli pogledamo – Mojo, The New York Times, BBC, Songlines, Uncut –  sami hvalospevi. In še najboljši koncert na Womexu 2021! Najbrž drži, da skorajda ni mogoče najti benda, ki bi mu uspelo tako hitro kot maroško-francoskemu kvartetu Bab L’Bluz. S svojim imenom (Bab so v arabščini vrata) je odprl vrata tako sebi kot številnim oboževalcem, ki stojijo v vrstah za vstopnice.

 

Zgodba spominja na Altin Gün, le da imamo tokrat opravka z arabsko različico ob podpori založbe Real World Petra Gabriela, ki je izdala prvenec Nayda (2020).  Z vsem spoštovanjem do gnawe, hassabija in drugih lokalnih tradicij, so zvok in besedila benda poziv mlade generacije k enotnosti in uporu ter gradnji svobodne, pravične in enakopravne skupnosti, ki se oplaja v kulturnih razlikah brez fizičnega omejevanja.

Bab L’Bluz so zakon!

 

VSTOPNICE

Koncert je vključen v program 38. mednarodnega festivala Druga godba. Festivalske vstopnice, ki vključujejo tudi koncert Bab L’Bluz + Juana Aguirre, so na voljo do razprodaje kontingenta.

Bab L’Bluz + Juana Aguirre

Predprodaja: 18,00 EUR | 15,00 EUR *

Na dan: 22,00 EUR

*Mlajši od 25, upokojeni in starejši od 65 let.

Festivalska vstopnica:  RAZPRODANO

Bab L'Bluz + Juana Aguirrekupi me
  • Gibalno in senzorno oviranim osebam pripada prost vstop. Prost vstop pripada tudi enemu (1) spremljevalcu oziroma spremljevalki. Za rezervacijo vstopnic nas prosimo kontaktirajte na info@drugagodba.si.

Organizacija: