[Založba DruGod] Izid singla iz prihajajočega prvenca Nine Virant

Z velikim zadovoljstvom predstavljamo prvi singel iz prihajajočega albuma niei slovenske jazzovske ustvarjalke in vokalistke Nine Virant, ki bo izšel pri Založbi DruGod, 30. junija 2023.

 

Predstava z Balistraata bržkone prinaša najbolj lahkotno skladbo na sicer jazzovsko obarvanem in ritmično razgibanem prihajajočem albumu. V Predstavi z Balistraata prednjačijo distinktivni vokali Nine Virant in Veronike Kumar, zaviti v umirjeno ritmično trodobnost, ki se v refrenu razvije v živahen valček. Besedilo se – tako kot ostala besedila na albumu – opira na nenapisane zgodbe iz preteklosti zavite v poetičen izraz Nine Virant, napev pa zbuja prijetno nostalgijo po dobri stari Slovenski popevki.

 

Nina Virant – glas, klaviature, kompozicija, poezija, aranžma
Veronika Kumar – glas
Gard Nilssen – bobni

 

PRODUKCIJA: Veronika Kumar, Nina Virant
MIX & MASTERING: Daniel Wold
POSNETO: Veronika Kumar, Miha Arnuš, The Cosmosonic Studios, Ljubljana, February, March 2023
VIDEO & MONTAŽA: Martin Vogrič Dežman, Nik Gomboc
V VIDEU: Nik Gomboc, Nina Virant

 

 

Projekt V I R A, ki je nastal na pobudo Virant, združuje še odlično slovensko vokalistko Veroniko Kumar in Garda Nilssena, enega izmed najbolj vidnih tolkalcev sodobne evropske jazz scene. Snovanje prihajajočega albuma sega nekaj let v preteklost, ko je zasedba v nekoliko drugačni sestavi (Veronika Kumar, Žiga Smrdel) delovala pod imenom Anslambel za preužitek. Raziskovanje glasbenega izraza je zapečatila udeležba avtorice projekta na glasbenem seminarju INTL Jazz Platform v Lodžu na Poljskem, ki se je dve leti odvijal v okviru evropskega projekta Footprints. V sklopu seminarja je Virant prvič sodelovala z norveškim tolkalskim magom Gardom Nilssenom iz česar se je rodil novi projekt VIRA.