35. Druga godba v Ljubljani in Mariboru

35. mednarodni festival Druga godba 
21. – 25. maj 2019

 

 

Ekipa Druge godbe z velikim veseljem in zdravo nestrpnostjo zaključuje oblikovanje programa 35. mednarodnega festivala Druga godba, ki bo potekal v Ljubljani in Mariboru od 21. do 25. Maja prihodnje leto.  Zvestemu in novemu občinstvu tudi tokrat ponujamo posebno ugodnost, omejeno število early bird vstopnic po enotni ceni 42 EUR, v katero je vključen tudi brezplačen  avtobusni prevoz iz Ljubljane v Maribor in nazaj. Z nakupom te vstopnice bo mogoče obiskati prav vse koncerte na festivalu, ki  bo potekal na petih prizoriščih v Ljubljani in na dveh v Mariboru. Na Drugi godbi 2019 bo skupaj nastopilo čez 15 izvajalcev, obarvanih z različnimi žanri od severa Evrope do juga Afrike, ožarčenimi s pogledi čez Atlantik.

 

Na jubilejni 35. Drugi godbi se obiskovalcem ne bo potrebno seliti s prizorišča na prizorišče, razen v petkovem sporedu, ko načrtujemo kratek glasbeni sprehod iz Vodnikove domačije v Kino Šiška. Prizorišča po posameznih dnevih bodo: Channel Zero na Metelkovi, Štihova dvorana in Klub CD v Cankarjevem domu, klub Božidar v kleti Slovenskega mladinskega gledališča, letni oder Vodnikove domačijeKatedrala in Komuna v Kinu Šiška ter Minoritska cerkev in Avditorij Lutkovnega gledališča v Mariboru, kjer se bo festival v soboto, 25. maja, tudi končal. Festivalski dan v Mariboru bomo soorganizirali z novim partnerjem, Narodnim domom Maribor, ki bo v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor omogočil prvo izvedbo Druge godbe v štajerski prestolnici.
Seveda ne pozabljamo na naša zvesta koproducenta v Ljubljani: Kino Šiška, soorganizator dogodkov 24. maja v Komuni in Katedrali, ter Cankarjev dom, ki bo poleg koncertov v Štihovi dvorani in Klubu CD gostil tudi mednarodno konferenco Jazz Connective. To je projekt sedmih organizacij iz sedmih partnerskih mest (Lyon, London, Birmingham, Dublin, Helsinki, Lodz in Ljubljana), uspešen pri prijavi na razpis Ustvarjalna Evropa, ki ga ponosno vključujemo v program festivala. Izvajalci iz partnerskih mest bodo zasedli različna prizorišča med 21. in 23. majem, konferenčni del pa bo potekal 22. maja ves dan.

VSTOPNICE

Ves koncertni program festivala bo predvidoma objavljen sredi januarja, ko bodo na voljo tudi dnevne vstopnice.

 

Mednarodni festival Druga godba podpira Ministrstvo za kulturo v sklopu programskega sofinanciranja delovanja Zavoda Druga godba. Mestna občina Ljubljana podpira organizacijo in izvedbo festivala na podlagi projektnega sofinanciranja.