V pričakovanju Velike norosti!

Petek, 11. septembra, Linhartova dvorana

Tako – La Grande Folie – se namreč imenuje koncert šestčlanske skupine San Salvador,  ki nas bo z vokalnimi harmonijami in bobnanjem ter mladostno energijo popeljala v osrčje francoske glasbene tradicije. Njen utrip je zelo močan, tako kot poezija Janeza Ramoveša, ki nas prek Fantov z Jazbecove grape in unikatnega glasu Uršule Ramoveš popelje vskrite kotičke Poljanske doline, tiste, ki čakajo, da se uglasijo z občinstvom na kocertu. Vabljeni na večer, ko se bo noro pelo in igralo, vabljeni na nor večer, kot ga nikoli več ne bo.

 

                                                                                                       

Sobota, 12. septembra, Vodnikova domačija

Drugogodbeni vikend bom sklenili v soboto, 12. septembra na Vodnikovi domačiji, ko bosta tam nastopila Tomaž Hostnik,koncertni pianist, šansonjer, pesnik in avtor glasbe za najrazličnejše priložnosti z izjemno obsežnim opusom ter Matija Krečič, violinist, skladatelj in aranžer, ki deluje v več glasbenih slogih ter sodeluje z mnogimi umetniki in glasbenimi skupinami. Konec leta 2019 sta posnela ploščo Mačahe, ki je tik pred izidom. Na njej je izbor Hostnikovih šansonov in haiku šansonov, ki jih Tomaž pripoveduje v jeziku, kot ga govorijo doma, na Suhi. Zgodbe so pa vseh vrst – take o ljubezni, pa o pijači, odnosih, minevanju, Oplu, kravjih štrikih… Lahko bi rekli preprosto – o življenju. Poleg tega iz svojih inštrumentov iztiskata vse mogoče zvoke, po potrebi pa se prelevita tudi v triangelista, lončena basista ali skupaj zažgolita kakor ptičice v ranem jutru.

 

 

INFO O VSTOPNICAH

Abonma Druga godba (ex festivalska vstopnica) 46€ je na voljo samo še do vključno petka, 11.9, oziroma do razprodaje kontingenta in vključuje vse dogodke v okviru cikla koncertov Druga godba 2020. Abonma ne vključuje dogodkov v sklopu cikla Sogodbe.

NAVODILA ZA IMETNIKE ABONMAJA DRUGA GODBA 2020
Imetnike abonmaja naprošamo, da stiskano ali elektronsko vstopnico ob obisku prireditve 11. septembra predložijo ob vstopu v Linhartovo dvorano. Menjava abonmajske vstopnice za posamezno vstopnico za ta datum ni potrebna.

VSTOPNICE ZA POSAMEZNE VEČERE

Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape + San Salvador
18, 14* EUR (11. september, Linhartova dvorana)

Hostnik pa Krečič
Vstop prost s predhodno rezervacijo mest na pr@drugagodba.si. (12. september, Vodnikova domačija)

Kimmo Pohjonen – Ultra organ
18, 15* EUR (8. november, Kino Šiška)

Sílvia Pérez Cruz
15, 20,12* EUR (9. november, Gallusova dvorana)

Fatoumata Diawara
Predprodaja 28, 24* EUR (4. december, Kino Šiška)
Na dan 33 EUR

*Za mlajše od 25 let in starejše od 65 let ter za upokojence.

Vstopnice so v prodaji v prodajni mreži mojekarte.si

Na vse dogodke Zavoda Druga godba je gibalno in senzorno oviranim osebam ter njihovim spremljevalcem s predhodno rezervacijo mest omogočen PROST VSTOP. Obe prizorišči (Cankarjev dom in Kino Šiška) sta primerni za dostop gibalno oviranim.

VSTOPNICEkupi me

Letošnji merch je na voljo za nakup na spletni strani mojekarte.si in na dogodkih Druge godbe. Cene: majice 12 EUR, torbe 15 EUR, maske 10 EUR. Za nakup slednjih nas prosim kontaktirajte na pr@drugagodba.si.

 

Backi iz klavirja prestavljeni

Obveščamo, da je premiera koncerta uglasbene poezije za otroke z naslovom Backi iz klavirja zaradi bolezni v ansamblu prestavljena na maj 2021.