Teo Collori in Momento Cigano @ Womex 2023

27. oktober 2023 ob 00:30
A Coruña (Španija), Theatre Stage

Zavod Druga godba z velikim ponosom in še večjim zadovoljstvom sporoča, da so Teo Collori in Momento Cigano po Magnificu, Vladu Kreslinu, Brini in Širom 5. slovenska zasedba, ki bo nastopila na enem izmed največjih in najvplivnejših glasbenih sejmov na svetu.

Womex bo letos potekal med 25. in 29. oktobrom v A Coruñi v Španiji.

 

 

 

Teo Collori in Momento Cigano so po Brini (Sevilja, Womex 2006) že druga zasedba, ki jo je na predlog Zavoda Druga godba izbrala t.i. žirija sedmih samurajev (The 7 Samurai), kar si štejemo v veliko čast. Poleg zasedbe Momento Cigano lahko med nastopajočimi na letošnjem Womexu najdemo še zasedbe, ki so v preteklosti nastopile na Drugi godbi / v sklopu Sogodb (BCUC, Tarta Relena (Opening Artist), KUTU, Bamba Wassoulou Groove), dva varovanca domače založbe Glitterbeat (Avalanche Kaito, LIRAZ) in estonce Puuluup, ki so navdušili že na letošnjem Mentu. 

 

 

Po strmo vzpenjajoči lestvici uspehov na domačih tleh, ki so jih zaznamovali številni razprodani koncerti pospremljeni z odličnimi odzivi, odmevna sodelovanja zasedbe z največjimi glasbenimi imeni v Sloveniji (Vlado Kreslin) ter vpetost njenih glasbenih članov v najbolj čislane in priljubljene slovenske sestave (MAGNIFICO), si Teo Collori in Momento Cigano z zanosom vtirajo pot še na mednarodni glasbeni parket – najprej z nedavno umestitevijo albuma Vlado Kreslin in Teo Collori & Momento Cigano (ŽIVO, 2022) na Top 20 of World Music Charts Europe, 27. oktobra pa z nastopom na enem izmed najbolj vplivnih mednarodnih glasbenih dogodkov.

 

Izjemno smo počaščeni, da na letošnji Womex odhajamo kot zastopniki te karizmatične zasedbe in obenem ponosni, da se slovenska glasba po letu 2020 vrača na womexove odre.