štream X Druga godba: JIMMY BARKA EXPERIENCE

Kino Šiška je skupaj z desetimi organizatorji glasbenih dogodkov pričela serijo štirinajstih interaktivnih spletnih prenosov koncertov z odra velike dvorane Kina Šiška. Koncertni prenosi bodo med 5. majem in 16. junijem na sporedu vsak torek in petek ob 21.00 (z izjemo polfinalnih večerov Špil lige ob 20.00), spremljati in sooblikovati pa jih je mogoče preko Zoom, YouTube kanala in Facebook strani Kina Šiška.

Od turške psihedelike do jugoslovanskega jazza!

K sodelovanju pri projektu so povabili deset rednih organizatorskih partnerjev, ki so med najaktivnejšimi akterji koncertne scene pri nas in ki v tem času ne morejo opravljati svojega poslanstva. Med drugimi so k sodelovanju povabili tudi naš zavod, ki je predlagal eno od vidnejših slovenskih zasedb, ki je nastopila na festivalu Druga godba Jimmy Barka Experience. Gre za projekt treh veteranov slovenske glasbene scene – nenavadne kombinacije glasbenih ustvarjalcev: mojstrskega bobnarja (Marjan Stanić) in dveh mojstrov na gramofonih (DJ Bakto, DJ Borka). Trio Jimmy Barka Experience na gramofonih in bobnih sestavlja mozaik zvokov ter semplov z različnih koncev in krajev – od turške psihedelike do jugoslovanskega jazza, od istrskega folka do ameriškega gospela, JBE obvlada vse po spisku.

 

Tune in v četrtek, 14. maja ob 21.00 preko platform Zoom*Facebook in YouTube.

*Vsak koncert bo imel posebno ID številko, ki jo bomo objavili na spletni strani in na družbenih medijih. Za ogled koncerta “iz prve vrste” boste morali na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) naložiti Zoom aplikacijo. Za ogled koncerta se lahko prijavite tudi pod izmišljenim imenom, prav tako ni potrebno prižgati videa.

Posnetki koncertov in dogajanja bodo kasneje javno objavljeni tudi na YouTube kanalu Kina Šiška.

 

Glasbeniki bodo za nastop honorirani, med prenosom pa bo publiki omogočeno tudi izkazovanje konkretne podpore ustvarjalcem in koncertnim promotorjem s strani publike preko sistema neposrednih donacij.

https://rx-tx.org/album/three-piece-puzzle

ŠTREAM
 [š́trím] -a m – interaktivni spletni prenosi koncertov z velikega odra Kina Šiška vsak torek in petek ob devetih zvečer.

Organizira Kino Šiška v sodelovanju z Drugo godbo.