Spremembe, spremembe, spremembe!

 

 

 

 

 

 

  • Koncert dua Hostnik pa Krečič prestavljen na Vodnikovo domačijo 
  • Koncert Uršule Ramoveš in Fantov iz Jazbecove grape ter koncert San Salvador prestavljena v Linhartovo dvorano
  • Novost v programu – Koncert uglasbene poezije za otroke: Backi iz klavirja  
[update: premiera Backov iz klavirja zaradi bolezni v ansamblu prestavljena na maj 2021]

Spoštovana drugogodbena publika,

v zadnjih tednih smo se trudili, da bi omogočili boljše pogoje za nastopajoče in publiko, obenem pa smo program obogatili s koncertom za otroke z naslovom Backi iz klavirja, ki nastaja v sodelovanju z Vodnikovo domačijo Šiška. Naposled smo se s koproducentom Cankarjev dom dogovorili, da petkov klubski koncertni večer nekoliko predrugačimo.

Izjemno nas veseli, da bomo v drugogodbenem vikendu med 11. in 13. septembrom priča kar trem premieram! Novi album bodo na Drugi godbi 2020 predstavili Uršula Ramoveš in Fantje iz Jazbecove grape, Hostnik pa Krečič pa bosta svoj prvenec predstavila 12. septembra na Vodnikovi domačiji. Obenem bo premierno zaživel tudi koncert uglasbene poezije za otroke Backi iz klavirja.

  • Petek (11. september), Cankarjev dom

Koncert Uršule Ramoveš in Fantov iz Jazbecove grape, ter koncert San Salvador ostajata v Cankarjevem domu, vendar sta zaradi večje kapacitete sedežev ob omejitvah glede razdalje iz Kluba CD prestavljena v Linhartovo dvorano.

 

 

 

 

Vstopnice za 11. september, €18, 14*

vstopnicekupi me

*Za mlajše od 25 let in starejše od 65 let ter za upokojence.

 

  • Sobota in nedelja (12. in 13. september), Vodnikova domačija 

Zelo nas veseli, da smo v program letošnje Druge godbe vključili nov projekt za otroke, ki nastaja v sodelovanju z Vodnikovo domačijo Šiška. Backi iz klavirja, izbrane pesmi za otroke slovenskih pesnic in pesnikov, bodo na koncertu na vrtu Vodnikove domačije 12. septembra ob 17.00 prvič zaživele v glasbeni podobi. Sobotno dogajanje bomo okrepili s koncertom dua Hostnik pa Krečič, ki bosta publiko z navihanimi haiku šansoni popeljala v noč. V nedeljo ob 11.00 bo sledila repriza otroške predstave, s katero bomo zaključili drugogodbeni septembrski vikend. Vstop na koncert dua Hostnik pa Krečič je prost!

 

Po drugogodbenemu vikendu se nam obetajo še trije jesenski koncerti. 8. novembra se v Ljubljano vrača finski mag na harmoniki Kimmo Pohjonen, dan za tem (9. novembra) bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma svoj novi solo projekt Farsa predstavila Sílvia Perez Cruz, cikel pa bo 4. decembra v Katedrali Kina Šiška sklenila velika malijska zvezda Fatoumata Diawara.

Na voljo so abonmajske vstopnice, ki vključujejo vse koncerte v okviru Druge godbe 2020.

ABONMA DRUGA GODBA 2020 €46kupi me

 

Koncert San Salvador je podprl Francoski inštitut v Sloveniji.