Sogodbe: Katja Šulc + Mira Lu Kovacs

Vabljeni na (post)festivalsko predjesensko drugodbeno uvajanje v intimi Letnega vrta Gala Hale.

Sijajna pevka in kitaristka z Dunaja Mira Lu Kovacs, sicer že znanka ljubljanskih odrov, še posebej Menta, kjer je nastopila večkrat, nazadnje pa očarala prisotno občinstvo na februarskem koncertu virtuozne alter pop zasedbe 5KHD v Kinu Šiška, bo predstavila svoj solistični album 84. Izpovedne pesmi, ki jih odpoje prefinjeno in primerljivo z najboljšimi vokali današnje svetovne glasbene ponudbe, se prepletajo z lucidno kitarsko spremljavo in nas popeljejo v intimen svet nadarjene in večkrat nagrajene avtorice, v katerem vsakdo lahko najde svojo nepozabno zgodbo.

 

Še pred nastopom dunajske lastovke pa bomo ulovili našo in sicer sredi zaključnih priprav za izid četrtega albuma Caricias (2020), posvečenega Mehiki in tamkajšnji poeziji, zajemajoč sodobne, tradicionalne in staroselske pesmi Mehike. Na koncertu bomo slišali nekaj novega materiala iz prihajajočega albuma in nekaj pesmi, ki jih Katja soustvarja s producentom, multiinstrumentalistom Kalujem. Čuten, emotiven vokal in glasba, ki igra na srčne strune, hipnotična, melodična, s pridihom folka, alternativnega popa, ambientalnega in eksperimentalnega.

Vsak začetek meseca je lahko lepši, še posebno, ko se drugodbena pomlad prične septembra. Srčni sogodbenici Katja in Mira Lu za vaš čaroben četrtkov večer.

Vstopnina 8€

vstopnicekupi me

 

Koncertni cikel Sogodbe podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana

.