RAZPIS projekta Footprints za usposabljanje mladih  GLASBENIKOV

→ Zaključek razpisa: 30. april 2021

→ Izbor udeležencev: konec maja 2021

→ Naslednji razpis: februar 2022

Tokratni razpis projekta Footprints je namenjen mladim in motiviranim glasbenikom, ki bi želeli razvijati svoj umetniški in podjetniški potencial ter s tem povečali možnosti za poslovno mreženje z njim povezane koncertne turneje. Tekom projekta bodo udeleženci vzpostavili stik s partnerji projekta Footprints (Wytwornya Fundation, Bimhuis, Music Austria, Periscope: music initiatives, Oslo Jazz Fest, Druga godba) in številnimi strokovnjaki, ki bodo z njimi delili svoje izkušnje in znanja pridobljena na različnih področjih glasbene industrije, v zaključni fazi projekta pa bodo glasbeniki pri načrtovanju svoje evropske koncertne turneje sodelovali tudi z (v okviru istega projekta usposobljenimi) glasbenimi agenti. Razpis je namenjen študentom in diplomantom specializiranih študijev z individualnimi glasbenimi težnjami, ki jih zanima sodoben pristop k glasbi in imajo potrebo po mednarodni širitvi svoje kariere, se želijo udejstvovati na evropski glasbeni sceni in so pripravljeni sodelovati s svojimi vrstniki in evropskimi strokovnjaki.

 

POGOJI:

 

  • Udeleženci razpisa morajo biti stari najmanj 18 let. Obvezno je aktivno znanje angleškega jezika.
  • Udeleženci razpisa morajo imeti prebivališče v eni od teh držav: Poljska, Avstrija, Nizozemska, Norveška, Slovenija, Francija

KDO: 50 mladih glasbenikov

KDAJ: International Jazz Platform (18 – 22 julij, Lodž, Poljska).

KAJ:

  • 5 dni delavnic za 50 udeležencev INTL Jazz Platform
  • 1 dodaten dan delavnic za 6 udeležencev Footprints programa (17. julij)

 

Udeležba na INTL Jazz Platform Footprints Edition je brezplačna. Stroške prevoza in nastaniteve ter dnevnice krije organizator.

 

PREGLED PROGRAMA:
  • Za udeležbo na poletni delavnici Intl Jazz Platform v Lodžu bo izmed vseh kandidatov izbranih 50 glasbenikov, od katerih se jih bo 6 udeležilo tudi mentorskega programa projekta Footprints in bodo kasneje vključeni v mednarodno FT turnejo.
  • 6 izbranih glasbenikov (in njihovih zasedb – drugi člani zasedbe lahko, če želijo, sodelujejo pri programu usposabljanja v okviru Intl Jazz Platform) bomo tekom usposabljanja povezali s Footprints agenti, ki se bodo izobraževanja udeležili aprila 2021 v Lyonu.
  • Pod budnim mentorskim očesom partnerjev projekta Footprints bodo glasbeniki s pomočjo agentov, ki jim bodo dodeljeni, v zaključni fazi projekta za svojo zasedbo organizirali mednarodno koncertno turnejo (cca. 10 koncertov v obdobju med junijem 2021 and aprilom 2022).

Organizator krije naslednje stroške:

  • honorarji glasbenikov – 300 EUR na člana zasedbe na koncert.
  • potni stroški, stroški nastanitev in dnevnice.

Vsi elementi programa so namenjeni vpeljevanju novih veščin in bodo pripomogli k boljšemu razumevanju družbenih, ekoloških in ekonomskih značilnosti, ki ogrožajo glasbeno industrijo prihodnosti.

➥ Subscribe to Footprints newsletter HERE

➥ Follow Footprints on Facebook and Instagram.