Novinarska konferenca 2023, 16. maja v Dvorani Alme Karlin

Spoštovane novinarke, spoštovani novinarji,

 

Zavod Druga godba vljudno vabi na predstavitev programa 39. mednarodnega festivala Druga godba z naslovom Pametne godbe. Novinarska konferenca bo potekala v torek, 16. maja ob 11.00 v Dvorani Alme Karlin v Cankarjevem domu (vhod Mala galerija – Klub CD) .

 

Osem koncertnih festivalskih dni bo letos potekalo na devetih odrih štirih koncertnih prizorišč. Izbor obsega dvajset izvajalcev, ki bodo uprizorili dvaindvajset nastopov. Prihajajo iz osemnajstih držav s petih kontinentov.

Program je tradicionalno pester in vsežanrski ter hkrati spolno uravnotežen. Ponuja sodoben splet tradicionalnih in urbanih godb, zavitih v zastave, ki presegajo državne meje ter so v prvi vrsti zavezane umetnosti kot najbolj prostrani in hkrati intimni izpovedi. Namenjene so radovednemu občinstvu vseh generacij, ki si želi z znanjem, izkušnjami ter ustvarjalno svobodo ustvarjalk in ustvarjalcev obogatiti življenje ter ga deliti s sorodnimi dušami.

 

Poleg 39. Druge godbe bo v sklopu konference predstavljen tudi letošnji cikel glasbenih dokumentarcev Druga godba v Kinodvoru, ki bo potekal med 15. junijen in 19. septembrom.

 

Vabljene_i,

ZAVOD DRUGA GODBA

 

Nika Vogrič Dežman | vodja za stike z javnostmi

Bogdan Benigar | vodja programskega odbora

Eliška Zamouřilova | vodja produkcije 39. Druge godbe