Kino Šiška

30. maj 2022

Sons of Kemet (UK)

Shabaka Hutchings, pihala; Theon Cross, tuba; Eddie Hick, bobni; Jon Scott, bobni

FACEBOOK EVENT

ArtistTalk: Shabaka Huchings (Sons of Kemet) – Hotel Slon: 30. maj 2022 ob 18.00

O skupini Sons of Kemet lahko govorimo samo o presežkih. Vse od izida prvega albuma in nastopa na Drugi godbi leta 2015, ki je bil zanje eden prvih na celini, gre njihova pot nezadržno navzgor in danes so najvplivnejši (plesni) jazz bend na planetu.

Največja zasluga za to gre seveda neumornemu vodji Shabaku Hutchingsu, ki je s svojo glasbeno vizijo in mladostnim pristopom, v katerega vključuje afrokaribske ritme, etiopski jazz, free jazz in dub, obudil londonsko jazz sceno in na prizorišča privabil na tisoče mladih sledilcev po vsem svetu.

S Shabako je jazz spet kul pa naj gre za hibridni The Comet Is Coming (kdo se ne bi spomnil njihove izjemne predstave v polnem Kinu Šiška februarja 2020?), Ancestors ali Sons of Kemet, najbolj ritmično podkovan band od vseh naštetih. Sons of Kemet so v nekaj letih naredili že toliko hitov, kot večini drugih ni uspelo v vsej karieri.

Na zadnjem albumu Black To The Future (Impulse/Universal, 2021) jim pri tem pomaga četica odličnih vokalistov, med njimi tudi vsestranska in karizmatična umetnica Moor Mother, ki bo s fanti skupaj na odru vsaj v izjemnem hitu albuma Pick Up Your Burning Cross, od takrat naprej pa je mogoče prav vse. Je pa jasno kot beli dan: kdor bo zdržal ta glasbeno plesni vihar do konca, bo doživel sto let! 

 

VSTOPNICE

Koncert je vključen v program 38. mednarodnega festivala Druga godba. Festivalske vstopnice, ki vključujejo tudi koncert Sons of Kemet + Moor Mother, so na voljo do razprodaje kontingenta.

Sons of Kemet + Moor Mother

Predprodaja: 28,00 EUR | 25,00 EUR *

Na dan: 32,00 EUR

*Mlajši od 25, upokojeni in starejši od 65 let.

VSTOPNICEkupi me
  • Gibalno in senzorno oviranim osebam pripada prost vstop. Prost vstop pripada tudi enemu (1) spremljevalcu oziroma spremljevalki. Za rezervacijo vstopnic nas prosimo kontaktirajte na info@drugagodba.si.

Organizacija: