Gala Hala, AKC Metelkova mesto

26. avgust ob 20.30

Sogodbe: Dans Dans (BE)

Bert Dockx (Flying Horseman), kitara; Fred Lyenn Jacques (Lyenn, The Mark Lanegan Band), bas; Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU), bobni

FACEBOOK EVENT

TOLPA BUMOV

»Ne gre za fusion niti rock, jazz ali ambientalno glasbo. To je zvok prodornega, intuitivnega človeka; brezčasnih skrivnostnih sanj; srca, drobovja in duše,« pravi Bert Dockx o novem albumu Zink (Unday Records, 2021) belgijskega benda Dans Dans, ki smo ga v okviru cikla Sogodbe v organizaciji zavoda Druga godba slovenskemu občinstvu prvič predstavili oktobra leta 2013. Pozneje so v Ljubljani nastopili še dvakrat, obakrat s predstavitvijo novih albumov in tako bo tudi tokrat.

 

Dans Dans, ki preigravajo vse od jazza, psihedeličnega bluesa in ekstatičnega noira do zamaknjenega rock ‘n’ rolla, so si pot utrli s senzacionalnimi nastopi na trendovski sceni jazz kavarn v Flandriji in Bruslju ter se od tedaj uveljavili kot stalnica cvetoče belgijske glasbene krajine.

Z istoimenskim prvencem leta 2012, pod katerega so se podpisali tudi kot producenti, so njihovi vselej domiselni nastopi in skrajno samosvoj, intuitiven preplet glasbenih slogov pritegnili pozornost zahtevnih ljubiteljev glasbe, novinarjev in organizatorjev koncertov. 

Dans Dans, najbolje varovana skrivnost Beneluksa, so od svojih začetkov oblikovali trdno bazo oboževalcev, med vinilskimi navdušenci pa omejene izdaje njihovih zgodnjih plošč postajajo zbirateljske poslastice.

 

Zaužijte to belgijsko poslastico v živo!

VSTOPNICE

Dans Dans SOGODBE | 15 EUR

DANS DANSkupi me

Skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS se lahko od 23. 7. 2021 javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj).