Cankarjev dom, Klub CD

28. maj 2023

Slovenski showcase

FACEBOOK EVENT

 

 

Harmelogic: Kris Korat, klavir; Damir Mazrek, tolkala  

Harmelogic je izkušen glasbeni duo z desetletno popotnico ustvarjanja svojevrstne sodobne zvočnosti, ki zajema iz različnih glasbenih kultur Balkana, Mediterana, saharske in podsaharske Afrike.

Gre za razburljivo zlitje ritmike, harmonije in spevnih melodij, ki so plod poglobljenih raziskovanj. Vse to lahko slišimo na albumu Point of Views, ki ga bosta glasbenika predstavila na koncertu.

 

KiKi:KiKi, glas; Jaka Florjančič, kitara; Nika Trdin, Gala Pregel, Eva Ana Zudič, spremljevalni glasovi 

KiKi je gotovo ena najbolj dišečih glasbenih osvežitev na slovenski glasbeni sceni zadnjih let. Njene intimne izpovedi in odnos do okolice dobijo s povsem funkcionalno, a ne tudi običajno vokalno interpretacijo drugo dimenzijo. Tako v avdiovizualni obliki, še bolj pa v živo, kjer njena močna odrska prezenca z nežnim glasom občinstvo brez odpora posrka v svoj svet domišljije. In ta srčno odmeva. KiKi bo z zasedbo na koncertu predstavila prvenec, ki izide spomladi.

 

Zajtrk:Laura Krajnc, glas, violina; Sven Horvat, glas, kitara; Neža Pavlovič, kontrabas; Matija Solce, harmonika 

Laura Krajnc in Sven Horvat, ki tvorita jedro Zajtrka, pravita, da sta etnošansonski dvojec. Prizadevata si za ohranjanje slovenskega jezika v besedilih ter družbene kritičnosti in hudomušnosti, avtonomnosti ustvarjanja, dobrega humorja ter vnašanje ljudskega v glasbo. Njuna glasba odseva predvsem zanimanje za človeka ter za njegovo in njeno komično, uporniško, zmedeno, tragično, nesrečno in srečno življenje. Z nastopi, ki jih krasita mladostna energija in folkpunkovski pristop, sta si pridobila zvesto občinstvo. Drugodbeni Zajtrk bo nekaj posebnega, saj bo za to priložnost za mizo godel kvartet.

 

 

VSTOPNICE

 

  • Predprodaja: 15 EUR
  • Na dan: 18 EUR
  • Festivalska vstopnica: RAZPRODANO predprodaja (do razprodaje kontingenta): 48 EUR | redna cena: 57 EUR
VSTOPNICE SLOVENSKI SHOWCASEkupi me

 

Koprodukcija: