Cankarjev dom, Klub CD

28. maj 2023

Slovenski showcase

Poziv za prijavo za nastop na slovenskem showcasu

Ljubljana, od 22. do 30. maja 2023

 

Zavod Druga godba, organizator mednarodnega festivala Druga godba, poziva glasbene ustvarjalke in ustvarjalce, ki imajo državljanstvo Republike Slovenije in ustvarjajo doma ali v tujini, da se prijavijo za nastop na slovenskem showcasu, ki bo v Klubu CD, 28. maja 2023, v sklopu 39. mednarodnega festivala Druga godba.

 

Prijave sprejemamo po elektronski pošti na naslov Druga Godba festival2godba@gmail.com do ponedeljka, 9. januarja 2023.

Prijava naj vsebuje:

  • biografijo
  • reference
  • audio in video gradivo
  • profesionalne! fotografije

Prednost pri izboru bodo imele ustvarjalke in ustvarjalci, ki bi želele(i) premierno predstavili nova glasbena dela ali nove projekte, v koncertni izvedbi 45-ih minut. Kriteriji in način odločanja o prijavah so v izključni pristojnosti Zavoda Druga godba.

Programski odbor festivala Druga godba,  ki ga sestavljajo Bogdan Benigar, Senada Čorović, Nika Vogrič Dežman, Ira Kolbezen in Zoran Pistotnik, bo izbral največ tri predloge. 

Zavod Druga godba bo o izboru prijaviteljice in prijavitelje obvestil 20. januarja 2023. 

Slovenski showcase je del programa mednarodnega festivala Druga godba, ki ga sofinancirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana. Na Drugi godbi 2022 so na slovenskem showcasu nastopili Gugutke, DrummingCelist:Zabučale gore in Mala mestna muzika. 

V pričakovanju prijav, vas lepo pozdravljamo.

Ekipa Druge godbe

 

Foto: Paul Bourdrel | Druga godba 2022, Slovenski showcase v Klubu CD