Kino Šiška

7. julij

Rundek & Ekipa (HR)

Darko Rundek, glas, kitara; Roko Crnić, bas, glas; Ana Kovačić, saksofon, kitara, ukulele, klaviature; Igor Pavlica, trobenta; Silvio Bočić, kitara, bobni; Miro Manojlović, vibrafon, tolkala

Darko Rundek je nedvomno eden najbolj ustvarjalnih in prepoznavnih umetnikov iz nekdanje Jugoslavije. Že v osemdesetih je bil s skupino Haustor v samem vrhu popularnosti in ikona hrvaške glasbene scene. Po selitvi v Francijo je vedno znova našel izvir navdiha ter sčasoma postal koncertni gost veliko evropskih koncertnih odrov in festivalov. In čeprav smo bili dela njegovih navdihov občasno deležni tudi v Ljubljani (leta 2008 je nastopil v Cankarjevem domu, 2011 in 2017 pa v Kinu Šiška), je z novim albumom Brisani prostor, ki je decembra 2020 izšel pri založbi Menart, udaril kot strela z jasnega. 

 

 

Toliko izjemnih in različnih pesmi na enem albumu že dolgo ni bilo slišati. Zdi se, kot da je v popolnosti ujel duh časa z vsemi turbulencami, ki nas pretresajo v vsakodnevnem življenju. A gotovo je nekaj. Svojega značilnega ustvarjalnega občutka, ki je bil vedno privlačen vsem generacijam, mu tokrat ne bi uspelo podpisati s tako udarnim pečatom brez sodelovanja z Rokom Crnićem, mladim tekstopiscem in glasbenikom, ob katerem Rundkovo srce bije dvakrat močneje. Brisani prostor je zakon. Rundek & Ekipa, zelo se veselimo snidenja z vami.

 

VSTOPNICE

Dnevna vstopnica (Rundek & Ekipa + Katalena) | 18 EUR

 KATALENA + RUNDEK &EKIPAkupi me

Na vse dogodke Zavoda Druga godba je gibalno in senzorno oviranim osebam ter njihovim spremljevalcem s predhodno rezervacijo mest omogočen PROST VSTOP. Vsa prizorišča so primerna za dostop gibalno oviranim.

 

Foto: Vlasta Prohaska