Linhartova dvorana, Cankarjev dom

24. maj 2022

Rodrigo Cuevas (ES)

Otvoritveni koncert 38. mednarodnega festivala Druga godba 2022

 

Rodrigo Cuevas, glas, tolkala, harmonika; Juanjo Díaz, elektronska in tradicionalna tolkala; Mapi Quintana, kontrabas, vocoder, tolkala, glas

FACEBOOK EVENT

ArtistTalk: Rodrigo Cuevas – SIGIC: 24. maj 2022 ob 11.00

Na španskem obzorju se je v zadnjih letih izbrusil nov umetniški biser, ki navdušuje z izvirnostjo umetniškega posredovanja v vseh njegovih razsežnostih in z osupljivo pojavnostjo.

Ta nikogar ne pusti ravnodušnega, še več, umetnik občinstvo z lahkoto najprej omami in ga na koncu svojega presunljivega nastopa s trenom očesa dvigne na noge.

Rodrigo Cuevas je umetnik, pevec, skladatelj, večinštrumentalist in predan folklorni agitator. Združuje emblematične ljudske melodije s subtilno elektroniko, oblečen v androgene kostume, nogavice in lesene čevlje z ošiljeno peto, ki ustvarja globoko zakoreninjeno umetnost za nepovezano sedanjost, z uporabo humorja, elegantne erotike in prepričljivega pripovedovanja zgodb. Akademsko izobražen glasbenik kljub temu trdi, da je več o umetnosti izvedel od svojih sosedov v vasici, kjer živi (kraj, ki ga skriva). 

 

Njegovo sporočilo je, da je kultura, utemeljena na podobi in lahkomiselnosti, prazna posoda, ki jo je treba ponovno povezati z načinom življenja prednikov in interakcijo, ki počasi umira. To je resno sporočilo, spretno posredovano s prepričljivo zabavno vizijo.

 

VSTOPNICE

Koncert je vključen v program 38. mednarodnega festivala Druga godba. Festivalske vstopnice, ki vključujejo tudi koncert Rodriga Cuevasa, so na voljo do razprodaje kontingenta.

Rodrigo Cuevas:  22,00 EUR | 18,00 EUR *

*Mlajši od 25, upokojeni in starejši od 65 let.

Festivalska vstopnica:  RAZPRODANO

Rodrigo Cuevaskupi me

Gibalno in senzorno oviranim osebam pripada prost vstop. Prost vstop pripada tudi enemu (1) spremljevalcu oziroma spremljevalki. Za rezervacijo vstopnic nas prosimo kontaktirajte na info@drugagodba.si.

 

Koprodukcija:

V sodelovanju z Veleposlaništvom Španije v Ljubljani

 

Pokrovitelj koncerta:

Foto @lacostastudio @Ricardo Gaete @Isaac Flores