Linhartova dvorana, Cankarjev dom

22. maj

Raül Refree & Maria Mazzotta

Raül Refree, kitara, klaviature; Maria Mazzotta, glas

Najbolj iskana, najvidnejša globalna glasbenika sta se končno našla. Pripravite se na kronanje kraljice Apulije in kralja Barcelone.
Foto © Alex Rademakers

 

Raül Refree:

Maria Mazzotta:

Artist talk: Maria Mazzotta

23. maj ob 19:00 | Dvorana Alme Karlin, Cankarjev dom

Moderira: Silvia Viviani

Vstop s festivalsko zapestnico ali vstopnico za koncert Tarta Relena + Kadinelia.

Artist talk: Raül Refree

24. maj ob 19:30 | Založba Glitterbeat

Moderira: Chris Eckman

Udeležba brezplačna.

 

Španski glasbeni čarodej se ne ustavlja in to novo sodelovanje je bilo čutiti v zraku. Branje zgodovine namreč nakazuje prihodnost. In Refreejeva glasbena preteklost je impozantna in odločujoča za uspeh sodelujočih. Jasno je, da je njegovo sodelovanje s Sílvio Pérez Cruz (Granada), Rosalío (Los Ángeles) in Lino, s katero je nastopil tudi v Ljubljani, ključno za začetek njihovih uspešnih poti. Ob tem je negoval lastne ideje in jih posredoval na dveh sijajnih albumih za Glitterbeat Records. A srečanje z Mario Mazzotta je povsem nekaj drugega.

FACEBOOK EVENT

Omenjene so bile vendarle le mlade princese, Mazzotta pa je kraljica Apulije in ko zapoje, njen glas ponese vse od Balkana do Iberskega polotoka in širše. Občudovali smo jo že v zasedbi Canzoniere Grecanico Salentino, njena samostostojna ustvarjalnost pa je predmet občudovanja vseh ljubiteljev glasbe. In tako se je decembra zgodila Barcelona. V čudovitem okolju za glas, kitaro in subtilne klaviature. Ni šlo za spajanje različnih kultur, temveč za stik sorodnih duš. In točno to bo tudi koncert ob odprtju letošnje Druge godbe. Veličastno praznovanje sorodnih duš.

 

VSTOPNICE

 

  • Predprodaja: 20 EUR*
  • Na dan: 24 EUR

*Imetniki abonmaja Glasbe sveta imajo 20% popust ob nakupu vstopnic v predprodaji.

 

Koprodukcija:

 

 

 

Koncert so podprli: