Dvorana Tabor (igrišče)

26. maj

Meridian Brothers

María Valencia, pihala, tolkala, klaviature; Eblis Álvarez, glas, kitara, vodja; Alejandro Forero, klaviature; César Quevedo, bas; Mauricio Ramírez, bobni; Alejandro Larrahondo, zvok

Samosvoj eksperimentalizem nezadržno avanturistične kolumbijske scene, ki zadovolji tudi mainstream občinstvo.

Foto © Mariana Reyes

 

Glasbena pot Meridian Brothers je šolski primer, kako globalno uspeti s svojo glasbo. Še več: kako postati kulten bend novih generacij, ki ne išče glasbe po žanrih, ampak njihovi izvirnosti ter prepričljivem in unikatnem živem nastopu. A za to najprej potrebuješ znanje. Vodja benda Eblis Alvarez (na Drugi godbi smo ga že občudovali z bendom Los Pirañas) ima zgodovino tradicionalne karibske glasbe in njenega spreminjanja skozi čas v malem prstu.

 

FACEBOOK EVENT

 

Po koncu študija v Bogoti je leta 1998 s pajdaši začel eksperimentirati na zvokih tradicije in rodilo se je gibanje neo-tropical. Prav ustanovitev MB kot živega benda leta 2007 je gibanju odprlo pot na koncertne odre po vsem svetu. Njihove albume so hvalili od New York Timesa do Guardiana, njihovi nastopi pa so osvojili srca občinstva. Alvarez je izumil eksperimentalno muziko, ki je postala mainstream in ni čudno, da ga imajo na kolumbijski glasbeni sceni, ki je med najbolj drznimi na planetu, za boga. Ko cumbia postane rock’n’roll elektronske žive glasbe.

 

VSTOPNICE

 

  • Predprodaja: 23 EUR
  • Na dan: 28 EUR