Cankarjev dom, Klub CD

26. september

Lakiko

Lana Kostić aka Lakiko, violončelo, glas, elektronika 

Lakiko je tudi lok za violončelo, praskajoč, ponavljajoč se in strašljiv. Odpira vrata v filmski glasbeni svet na meji med grenko in sladko melanholijo. 

Foto: © Manfred Borsch © Lionel Flusin

 

Lakiko se je ljubljanskemu občinstvu predstavila že na Jazz festivalu 2020, vendar je njen koncert v Parku Sveta Evrope prekinil dež in na njeno vrnitev v Ljubljano smo morali počakati kar dobra tri leta. V tem času se je na njeni uspešni poti zgodilo marsikaj, predvsem je izdala svoj prvenec What To Do, How To Live? in nastopala na številnih evropskih glasbenih prizoriščih kot solistka ali kot članica komornih orkestrov.

V Sarajevu rojena in v Luzernu živeča doktorica glasbe (kompozicija, teorija in klasično petje) je prava posebnost na evropskem glasbenem prizorišču z unikatnim združevanjem igranja na violončelo in uporabe glasu. Njena glasba je raznovrstna, z vplivi Orienta, sodobne klasike in popa, ki se zlivajo v skorajda skrivnostne predstave osebnih sporočil umetnice. Ta se dotikajo tem, kot so obstoj nomadov, nočne more, arhaična preteklost in distopična prihodnost. 

Koprodukcija: