Ljubljana, Kino Šiška (Katedrala)

23. oktober 2021

Kimmo Pohjonen UZone (FI)

Koncert je prestavljen na 23. oktober 2021. 

Druga godba, Kino Šiška in Narodni dom Maribor predstavljajo: Kimmo Pohjonen UZone

Maribor, Narodni dom, 22. oktobra ob 20.30
Ljubljana, Kino Šiška, Katedrala, 23. oktobra ob 20.00

Kimmo Pohjonen, harmonika, glas, kompozicije; Sami Tammela, zvočno oblikovanje; VJ Hellstone,
vizualno oblikovanje

V Slovenijo se vrača ultimativen svetovni inovator na harmoniki, Kimmo Pohjonen. Zaradi novih okoliščin v povezavi s koronavirusom smo se skupaj z umetnikom odločili, da spremenimo prvotno napovedani dogodek Ultra Organ in premierno predstavimo UZone v prestavljenem terminu.

Kimmo Pohjonen v tem novem samostojnem delu raziskuje novo in neznano, v katerem je harmonika elektronski stroj, ki v realnem času ustvarja zvočne podobe, sliko in svetlobo.

FACEBOOK DOGODEK LJUBLJANA

FACEBOOK DOGODEK MARIBOR

Kimmo Pohjonen bo tako po devetnajstih letih, ko je prvič nastopil v Sloveniji s solističnim projektom na festivalu Druga godba, ponovno predstavil svoj solo projekt, v sodelovanju z dvema mojstroma zvoka in luči. V Mariboru bo nastopil prvič, v Kinu Šiška pa drugič, a prvič v živo. Pred leti smo namreč prikazali film Soundbreaker, odličen dokumentarec o njegovi ustvarjalnosti, ki razpenja meh od finske folk glasbe do neverjetnih projektov s kmetijskimi stroji, wrestlingom, sodobnim plesom, progresivnim rockom, sodobno klasično glasbo in drugim. Vsi projekti v živi različici prinašajo izpiljene in razkošne zvočne in vizualne podobe, kar Pohjonenove nastope že dve desetletji uvršča med najbolj atraktivne, ne glede na to ali so izvedeni v klubih, naravnih okoljih ali velikih koncertnih dvoranah. Nedvomno nas čaka nova zvočno vizualna poslastica.

 

VSTOPNICE

PREDPRODAJA 18,00 | NA DAN 22,00 EUR

Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin, obenem pa za ta koncert ostajajo veljavne tudi festivalske vstopnice Druga godba 2020 / Abonma Druga godba 2020. Če se koncerta v novem terminu ne morete udeležiti, vam bodo pri prodajalcu povrnili kupnino. Za vračilo kupnine jih prosimo najkasneje do vključno 23. septembra kontaktirajte na info@mojekarte.si oziroma na podpora@mojekarte.si. Vračilo vstopnic po tem datumu ne bo več mogoče. Za festivalske vstopnice Druga godba 2020 / Abonma Druga godba 2020 ni mogoče zahtevati vračila kupnine.

Kimmo Pohjonen UZonekupi me

Na vse dogodke Zavoda Druga godba je gibalno in senzorno oviranim osebam ter njihovim spremljevalcem s predhodno rezervacijo mest omogočen PROST VSTOP. Vsa prizorišča so primerna za dostop gibalno oviranim.

 

Organizacija:

 

Skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS se lahko od 23. 7. 2021 javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj).