Kino Šiška

7. julij

Katalena (SI)

Vesna Zornik: glavni, spremljevalni glas; Polona Janežič: klavir, klaviature, melodika, spremljevalni glas; Boštjan Gombač: klarinet, saksofon, krilovka, teremin, kositrne piščali, spremljevalni glas; Tibor Mihelič Syed: bas kitara, ukulela, Roland HPD 20, kitara, spremljevalni glas; Boštjan Narat: kitara, bendžo, spremljevalni glas; Robert Rebolj: bobni, tolkala; Jelena Ždrale, k. g.: violina, viola, spremljevalni glas

Zgodovina Druge godbe v tem stoletju je tudi zgodovina benda Katalena. Njen prvi nastop na festivalu seže v leto 2003 in nobena slovenska skupina se ne more pohvaliti s štirimi nastopi na našem festivalu. Katalena, ki v prvotni postavi nastopa že dvajset let in se ne ustavlja, saj bo junija izšel njen deveti album Kužne pesmi. Na albumu Katalena raziskuje motiv kuge, kot so jo doživljali v preteklosti, hkrati pa izhaja iz lastne in naše skupne aktualne izkušnje. 

 

Epidemija je izziv v človeškem, družbenem in zdravstvenem smislu, glasbenice in glasbenike, zbrane v kolektivu Katalena, pa nagovarja tudi kreativno. Kako se v muziki in poeziji soočiti z izolacijo, samostjo, strahom, odgovornostjo in skrbjo? Kako uglasbiti in ubesediti široko paleto čustev in stanj, v katera nas je pahnil ta »kužni« čas? Preplet avtorskega z ljudskim, dialog med preteklostjo in sedanjostjo: vse to Kataleno zaznamuje že od začetka njenega obstoja. In zaznamuje tudi njene Kužne pesmi. Kot vedno do zdaj v pravem času na pravem mestu.

VSTOPNICE

Festivalska vstopnica | 46 EUR

Dnevna vstopnica (Rundek & Ekipa + Katalena) | 18 EUR

FESTIVALSKA VSTOPNICA 46€kupi me KATALENA + RUNDEK &EKIPAkupi me

Na vse dogodke Zavoda Druga godba je gibalno in senzorno oviranim osebam ter njihovim spremljevalcem s predhodno rezervacijo mest omogočen PROST VSTOP. Vsa prizorišča so primerna za dostop gibalno oviranim.

Photo: Ivian Kan Mujezinović