Kino Šiška

7. oktober

Katalena (SI)

Zaradi nepremostljive, a nujne osebne zadržanosti enega izmed članov zasedbe, je koncert Katalene prestavljen na 7. oktober 2021. Na ta večer (7. julija) v programu ostaja koncert zasedbe Rundek & Ekipa.

 

Vesna Zornik: glavni, spremljevalni glas; Polona Janežič: klavir, klaviature, melodika, spremljevalni glas; Boštjan Gombač: klarinet, saksofon, krilovka, teremin, kositrne piščali, spremljevalni glas; Tibor Mihelič Syed: bas kitara, ukulela, Roland HPD 20, kitara, spremljevalni glas; Boštjan Narat: kitara, bendžo, spremljevalni glas; Robert Rebolj: bobni, tolkala; Jelena Ždrale, k. g.: violina, viola, spremljevalni glas

Zgodovina Druge godbe v tem stoletju je tudi zgodovina benda Katalena. Njen prvi nastop na festivalu seže v leto 2003 in nobena slovenska skupina se ne more pohvaliti s štirimi nastopi na našem festivalu. Katalena, ki v prvotni postavi nastopa že dvajset let in se ne ustavlja, saj bo junija izšel njen deveti album Kužne pesmi. Na albumu Katalena raziskuje motiv kuge, kot so jo doživljali v preteklosti, hkrati pa izhaja iz lastne in naše skupne aktualne izkušnje. 

 

Epidemija je izziv v človeškem, družbenem in zdravstvenem smislu, glasbenice in glasbenike, zbrane v kolektivu Katalena, pa nagovarja tudi kreativno. Kako se v muziki in poeziji soočiti z izolacijo, samostjo, strahom, odgovornostjo in skrbjo? Kako uglasbiti in ubesediti široko paleto čustev in stanj, v katera nas je pahnil ta »kužni« čas? Preplet avtorskega z ljudskim, dialog med preteklostjo in sedanjostjo: vse to Kataleno zaznamuje že od začetka njenega obstoja. In zaznamuje tudi njene Kužne pesmi. Kot vedno do zdaj v pravem času na pravem mestu.

VSTOPNICE

18 EUR

KATALENAkupi me
  • Že kupljene vstopnice za prvotno napovedan dvojni koncert (Darko Rundek + Katalena) veljajo tudi za 7. oktober, prav tako za oktobrski koncert Katalene ostajajo v veljavi festivalske vstopnice Druga godba 2021.
  • Če se koncertov ne bi mogli ali želeli udeležiti, vam bodo pri prodajalcu najkasneje do vključno 1. julija 2021 povrnili kupnino. Vračilo kupnine po tem datumu ne bo več mogoče. Zahtevek o vračilu prosimo pošljite na podpora@mojekarte.si oziroma info@mojekarte.si.

Na vse dogodke Zavoda Druga godba je gibalno in senzorno oviranim osebam ter njihovim spremljevalcem s predhodno rezervacijo mest omogočen PROST VSTOP. Vsa prizorišča so primerna za dostop gibalno oviranim.

Photo: Ivian Kan Mujezinović

Skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS se lahko od 23. 7. 2021 javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj).