Kino Šiška

26. maj 2022

Juana Aguirre (AR)

Juana Aguirre, glas, kitara; Ignacio Cruz, sintesizer, kitara

FACEBOOK EVENT

ArtistTalk: Juana Aguirre – SIGIC: 26. maj 2022 ob 11.45

 

 

Ko pomislimo na argentinsko glasbo, jo najprej stereotipno povežemo s tangom, a potem se hitro spomnimo tudi na Changa Spasiuka, Juano Molino pa na duo Perotá Chingó in takoj nam je jasno, da nam ta prostrana država ponuja obilo čarobne muzike.

Tokrat igramo na karto zaupanja, kajti koncert Juane Aguirre na Drugi godbi bo njen prvi festival v Evropi. In čeprav je izkušena glasbenica, sicer mlajša sestra Lole Membrillo (Perotá Chingó), ki je od ustanovitve benda Churupaca leta 2009 prepotovala svojo domovino in dobršen del Južne Amerike, nas je presenetila in povsem navdušila s svojim solo projektom Claroscuro (2021).

Iz čudovitega glasu, ki ga spremljajo kitara in elektronski zvoki, namreč izžarevata globoka iskrenost in pesniško pripovedovanje intimnih zgodb, preslikanih v močan glasbeni izraz. Upali bi se reči, da bi bila Juana Aguirre že na naslovnicah anglosaksonskih glasbenih revij in portalov, če ne bi prihajala iz Buenos Airesa in pela v španščini. A to nas še bolj privlači, tako kot vsebina njenih pesmi, za katere pravi, da govorijo o naseljevanju dvoumnosti, poznavanju naših senc in o zanašanju na alkimistično moč glasbe, ki zna vedno spremeniti bolečino v svetlobo. 

 

»Huda« je Juana Aguirre!

 

VSTOPNICE

Koncert je vključen v program 38. mednarodnega festivala Druga godba. Festivalske vstopnice, ki vključujejo tudi koncert Bab L’Bluz + Juana Aguirre, so na voljo do razprodaje kontingenta.

Bab L’Bluz + Juana Aguirre

Predprodaja: 18,00 EUR | 15,00 EUR *

Na dan: 22,00 EUR

*Mlajši od 25, upokojeni in starejši od 65 let.

Festivalska vstopnica:  RAZPRODANO

Bab L'Bluz + Juana Aguirrekupi me
  • Gibalno in senzorno oviranim osebam pripada prost vstop. Prost vstop pripada tudi enemu (1) spremljevalcu oziroma spremljevalki. Za rezervacijo vstopnic nas prosimo kontaktirajte na info@drugagodba.si.

Organizacija: