ABADIR

 

FACEBOOK EVENT

 

 

ABADIR (Rami Abadir) je v Kairu rojeni glasbeni producent, oblikovalec zvoka, DJ in glasbeni kritik, ki trenutno živi v Berlinu. V svojem delu združuje eksperimentalno, klubsko in ambientalno glasbo in se ukvarja s temami, ki jih navdihujejo fikcija, spomin in kulturni artefakti.

Na SONICI bo serviral svojo vizijo futuristične arabske klubske elektronike, ki jo je predstavil na odmevnem lanskem albumu Mutate (SVBVLT, 2022), ki je pristal na seznamu najboljših albumov leta portalov Resident Advisor in The Quietus. Na njem najdemo enkratno zmes hiperaktivnih jungle, footwork, Jersey club in reggaeton ritmov ter prvin egipčanskega urbanega ljudskega žanra maqsoum, ki ga zaznamujejo zvoki tolkala darbuka. Njegove izdaje so izšle tudi pod okriljem založb Genot Centre, Hush Hush, Yerevan Tapes in Kaer’Uiks.

SONICA x Druga godba 2023: Nihiloxica, ABADIR

Sodelovanje med festivaloma Druga godba in SONICA predstavlja logičen korak proti združevanju različnih, a po senzibilnosti sorodnih publik, ki jih navdihujejo aktualni avanturistični avtohtoni glasbeni izrazi iz vseh koncev sveta. 
Zadnji SONICA večer bodo zaznamovali zvoki ene najbolj intrigantnih živih techno zasedb ta hip, ugandsko-britanskega tolkalsko-elektronskega kolektiva Nihiloxica, in eksperimentalnega egipčanskega producenta ABADIR-ja, ki je na lanskem albumu Mutate (Svbkvlt, 2022) predstavil enkratno vizijo progresivne magrebske elektronike. 

Četudi gre v osnovi za dva precej različna afriška glasbena projekta, oba povezuje inovativen pristop k spajanju sodobnih klubskih tedenc in tradicij, kjer se techno, jungle in drugi elektronski izrazi prepletajo z vratolomnimi stoletnimi poliritmijami. S povezovanjem avtohtone glasbene dediščine in globalnih elektronskih tokov Nihiloxica in ABADIR ustvarjajo povsem unikatno plesno muziko, ki uteleša tisti prvinski futuristični naboj pionirskih 90. let.

 

 

VSTOPNICE

 

  • Predprodaja: 15 EUR
  • Na dan: 18 EUR
VSTOPNICE NIHILOXICA + ABADIRkupi me

 

Koprodukcija:

 

 

Photos by: © Libor Galia