Druga godba združuje moči s festivalom MENT

Druga godba letos prvič združuje moči z ljubljanskim festivalom MENT, ki letos obeležuje svojo osmo edicijo. Ta se bo med 8. in 10. junijem odvila na 15 lokacijah v Ljubljani, Druga godba pa bo v okviru festivala kurirala en koncertni večer.

Slovenski festival glasbenih odkritij, ki se osredotoča na lokalne, regionalne in evropske scene, se vrača k tridnevnemu klubskemu formatu z mednarodno glasbeno konferenco, ki vsako leto privabi več sto evropskih glasbenih profesionalcev. Letošnji koncertni program vključuje več kot več kot 80 glasbenikov iz 25 držav. Na sredinem otvoritvenem večeru v Kinu Šiška bo kot glavni gost nastopil enigmatični ameriški zvezdnik, kantavtor in producent Yves Tumor. V četrtek in petek pa se bodo ob številnih drugih mednarodnih gostih in domačih talentih predstavili ukrajinska hip-hop ikona Alyona Alyona, britanska kantavtorica Martha Skye Murphy in francoska avant-pop usvarjalka Oklou

 

Na odru, ki ga kurira Druga godba, bodo nastopili podalpski bluesman Niko Novak, japonski psych rock trio KUUNATIC, belgijski fusion jazzerji Echoes of Zoo in irski mojster psihedeličnih plesnih ritmov DJ Fitz.

 

 

 

 

 

 

V sklopu sodelovanja z našim festivalom bo na sporedu intervju z vodjo festivala in programskim sodelavcem Cankarjevega doma Bogdanom Benigarjem, ki letos obeležuje 30. obletnico vodenja Druge godbe.