Druga godba 2020 drugič!

 

 

 

 

 

  • Koncerta Fatoumate Diaware in Sílvie Pérez Cruz prestavljena 
  • Domači premieri Uršule Ramoveš in Fantov iz Jazbecove Grape ter dua Hostnik pa Krečič
  • Novost v programu – Kimmo Pohjonen –  Ultra Organ

 

Tudi Zavod Druga godba, enako kot mnogi organizatorji festivalov in koncertov, zaradi razmer in ukrepov ne more izvajati javnih prireditev. Tako rekoč čez noč smo ugotovili, da že objavljenega programa 36. mednarodnega festivala Druga godba v mesecu maju ne bomo mogli ponuditi občinstvu. Hkrati nam je bilo hitro jasno, da festivala z enakim programom in v enaki obliki ni mogoče prestaviti na kasnejši termin v tem letu. Zato smo se skupaj s koproducentoma odločili, da izvedemo štiri koncertne večere med 27. avgustom in 8. novembrom 2020. (update: med 11. septembrom in 4. decembrom)

Veseli nas, da nekateri izvajalci ostajajo v programu, drugi pa bodo počakali na novo priložnost, zelo verjetno v letu 2021. Še posebej smo navdušeni nad možnostjo predstavitve dveh novosti: koncerta dua, ki ga sestavljata Tomaž Hostnik in Matija Krečič, ter znamenitega harmonikarja Kimma Pohjonena s projektom Ultra Organ, ki je doživel svetovno premiero v Kölnski filharmoniji leta 2017.

Kot rečeno bo program sestavljen iz štirih večerov. 

Fatoumata Diawara, ki bi morala nastopiti v Kinu Šiška 14. maja, bo načeloma odprla cikel koncertov 27. avgusta. Če koncert na ta datum ne bo izvedljiv, smo predvideli rezervni termin za zaključek letošnje Druge godbe, in sicer 4. decembra 2020, prav tako v Kinu Šiška. (update: koncert je zaradi logističnih razlogov prestavljen na 4. 12. 2020)

Sílvia Pérez Cruz bo novi album predstavila 22. septembra v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, kjer bi sicer morala nastopiti že 13. maja. 

Premierna predstavitev novega albuma Uršule Ramoveš in Fantov iz Jazbecove grape ter nastop francoske zasedbe San Salvador sta združena v klubski koncertni večer v Klubu CD, ki bo 11. septembra. 

Isti večer bosta svoj prvenec premierno predstavila tudi Tomaž Hostnik in Matija Krečič. Program bo zaključil finski čarovnik na harmoniki Kimmo Pohjonen v družbi organista v projektu Ultra Organ. Koncert bo v Katedrali Kina Šiške 8. novembra. S tem koncertom se Pohjonen vrača na Drugo godbo, kjer se je slovenskemu občinstvu prvič predstavil leta 2002.

Že kupljene vstopnice za koncerte Fatoumate Diaware, Sílvie Pérez Cruz, Uršule Ramoveš in Fantov iz Jazbecove grape ter skupine San Salvador veljajo za nove termine. Že kupljene festivalske vstopnice omogočajo vstop na vse štiri koncertne večere, slednje pa so še naprej v prodaji pod novim nazivom Abonma Druga godba 2020. Prav tako so na voljo vstopnice za posamične večere prek sistema mojekarte.si in v informacijskem središču Cankarjevega doma. Če se koncertov v novih terminih ne morete udeležiti, vam bodo pri prodajalcu tako za posamične koncerte kot za festivalsko vstopnico povrnili kupnino. 

Pri Drugi godbi upamo, da program, ki ga ponujamo od danes naprej, zaradi ukrepov ob epidemiji ne bo več doživljal sprememb. Če ga bo potrebno ponovno prilagoditi, pa smo pripravljeni tudi na to. Verjamemo, da bo občinstvo Druge godbe v vsakem primeru ostalo z nami.

 

Do takrat pa doma in na svežem zraku tudi z drugimi godbami.

 

Ekipa Druge godbe

 

Program Druga godba 2020

 

Cene vstopnic v predprodaji

 

Abonma Druga godba 46 EUR

Fatoumata Diawara 28, 24* EUR  

Sílvia Pérez Cruz 15, 20, 23, 12* EUR

Klubski koncertni večer v Klubu CD 18, 14* EUR

Kimmo Pohjonen 18, 15* 

 

*Za mlajše od 25 let in starejše od 65 let ter za upokojence.

 

Koproducenta koncertnih večerov Druge godbe 2020 sta Cankarjev dom in Kino Šiška.

Program sofinancirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.

vstopnicekupi me