Adriana Calcanhotte

Nadomestni koncert za imetnike festivalskih vstopnic Druga godba 2022

Ta četrtek, 9. junija 2022, ob 20.00 uri vas vabimo v Linhartovo dvorano Cankarjevega doma, kjer bo nastopila sijajna brazilska kantavtorica Adriana Calcanhotto.

Koncert, s katerim se želimo oddolžiti za odpadli koncert Orquesta Akokán, je za imetnike festivalskih vstopnic Druga godba 2022 brezplačen.

 

REŽIM ZA PREVZEM BREZPLAČNIH VSTOPNIC

Vstopnice boste lahko prevzeli na dan koncerta med 19. in 20. uro, na hostesnem pultu pred vhodom v Linhartovo dvorano v prvem preddverju Cankarjevega doma. Za prevzem bo zadostovalo, če nam boste na lokaciji zaupali svoje ime in priimek ter število kupljenih festivalskih vstopnic (1 festivalska = 1 vstopnica za koncert Adriane Calcanhotto).

 

»Milijon nazivov ne bi zadoščalo za opis Adriane Calcanhotto. Avtorica več platinastih albumov in prejemnica dveh latino grammyjev, ki od široko priljubljenih balad zlahka preide h konceptualni umetnosti kot odslikavi teženj brazilskega modernizma, navdihnjeni z velikani literature in poezije. Umetnica je kot ikona svoje generacije povezala gibanje tropicalia (tropikalizem), ki ga najvidneje predstavljajo Caetano, Gil, Tom Ze in Mutantes in pop skladbe, ljubezenske balade, ki so zaživele kot glasbena kulisa telenovel in vrtoglave uspešnice radijskih valov. To bo njen drugi nastop v Ljubljani in Cankarjevem domu.«

 

Organizacija: