Jazz Connective je projekt sodelovanja med različnimi evropskimi organizacijami, porojen iz poglobljene analize jazza na inovativnem glasbenem področju. Številni umetniki in organizacije se danes soglasno odzivajo na novo vznikla vprašanja, v njihovih praksah odzvanjajo novi izzivi: pomanjkanje napredovanja, težavna karierna uveljavitev, odnos z ustanovami in odtujenost od občinstva. Verjamemo, da lahko evropski pristop pripomore k oblikovanju novih strategij za podporo te glasbene estetike in njene uveljavitve.

Z mednarodno mobilnostjo projekt Jazz Connective stremi k proizvajanju splošne refleksije na te spremembe in k promoviranju kulture, ki je obenem bolj inkluzivna in prodornejša v inovativnih gospodarskih modelih.

Namen projekta Jazz Connective je z raziskovanjem navedenih vprašanj na evropski ravni trajnostno okrepiti slovenske umetniške scene, ki združujejo organizatorje in producente jazzovskih dogodkov, glasbenike in profesionalce. Projekt, ki deluje s podporo Evropske unije v okviru programa Kreativna Evropa – projekt sodelovanja, je potekal v več stopnjah in v več evropskih mestih.


S pomočjo partnerjev smo organizirali 7 dogodkov v 7 evropskih mestih: