Jazz Connective je projekt sodelovanja med različnimi evropskimi organizacijami, porojen iz poglobljene analize jazza na inovativnem glasbenem področju. Številni umetniki in organizacije se danes soglasno odzivajo na novo vznikla vprašanja, v njihovih praksah odzvanjajo novi izzivi: pomanjkanje napredovanja, težavna karierna uveljavitev, odnos z ustanovami in odtujenost od občinstva. Verjamemo, da lahko evropski pristop pripomore k oblikovanju novih strategij za podporo te glasbene estetike in njene uveljavitve.

Z mednarodno mobilnostjo projekt Jazz Connective stremi k proizvajanju splošne refleksije na te spremembe in k promoviranju kulture, ki je obenem bolj inkluzivna in prodornejša v inovativnih gospodarskih modelih.

Namen projekta Jazz Connective je z raziskovanjem navedenih vprašanj na evropski ravni trajnostno okrepiti slovenske umetniške scene, ki združujejo organizatorje in producente jazzovskih dogodkov, glasbenike in profesionalce. Projekt, ki deluje s podporo Evropske unije v okviru programa Kreativna Evropa – projekt sodelovanja, bo potekal v več stopnjah in v več evropskih mestih.


Zvrstilo se bo 7 dogodkov v 7 evropskih mestih s pomočjo partnerjev:

 

Na delavnice se je potrebno predčasno prijaviti na jazzconnective@drugagodba.si

 

Program Jazz Connective

LJUBLJANA

21. maj

Ar Ker (koncert)

Channel Zero

20.30

21.45

22. maj

10.00

Shane Latimer (koncert)

Cankarjev dom, Štihova dvorana

17.00

Maciej Obara Quartet (koncert)

Cankarjev dom, Klub CD

20.30

The Brother Moves On (koncert)

Cankarjev dom, Klub CD

22.00

23. maj

Postani medij (delavnica)

Cankarjev dom, M3/4

10.00

it: Another Crying Game (koncert)

Cankarjev dom, Štihova dvorana

17.00

Dinosaur (koncert)

Kino Šiška

20.00

21.45

24. maj

Zemljevid prizorišč