FOOTPRINTS

Sustainable Music across Europe

Glasbena industrija, ki predstavlja pomembno gonilno silo evropske kulture, zadnjih nekaj desetletij doživlja bistvene spremembe. To je privedlo do točke, ki kliče po temeljitem razmisleku o prihodnosti panoge, zlasti zdaj, ko se soočamo z izzivi, ki to prihodnost ogrožajo. Stalna kriza je razgalila že obstoječe probleme našega sektorja, te pa je potrebno obravnavati sistematično in celostno.

Footprints je nov projekt sodelovanja, ki si prizadeva za reformo glasbenega sektorja in ki v svoje dejavnosti vpeljuje vrednote družbene, ekonomske in okoljske odgovornosti. Footprints, ki je nastal na pobudo Lyonskega organizatorja Périscope: Musiques Innovantes in INTL Jazz Platform iz Lodža, je neposredno nadaljevanje projekta Jazz Connective, ki ga je v letih 2018 – 2020 izvajalo šest evropskih držav. 

Skupaj s petimi izkušenimi evropskimi partnerji – Périscope: Musiques Innovantes (Lyon), INTL Jazz Platform (Lodž), Austrian Music Export (Dunaj), Bimhuis (Amsterdam) in Oslo Jazz Festival (Oslo) – bomo s tem projektom omogočili izobraževanje, usposabljanje in mentorstvo za umetnike in glasbene agente/promotorje/managerje. 

S projektom Footprints bomo izvajali vrsto dejavnosti, katerih cilj je pomagati vsem akterjem glasbenega sektorja pri uveljavljanju na evropskem glasbenem trgu in utrditi evropsko ustvarjalno glasbeno skupnost okoli vrednot, ki jih trenutno potrebujemo bolj kot kdajkoli.

 

 

DOGODKI

 

 

 

 

 

VIDEO Les ateliers Footprints 2021 

VIDEO INTL Jazz Platform: Footprints Edition 2021 

 

 

Lyon (14. – 21. junij 2021) | Foto: Paul Bourdrel
Łódź (18. – 22. julij 2021) | Foto: Mikołaj Zacharow

 

 

Lyon (2. – 6. maj 2022) | Foto: Paul Bourdrel
Łódź (10. – 14. julij 2022) | Foto: Mikołaj Zacharow

Viri

Footprints Panel Discussion: Music market as a network of formal and informal connections
Moderator: Martyna Markowska
Panelists:
Wim Wabbes (EJN President)
Aurelien Pitavy (Charlie Free Jazz Festival)
Karolina Juzwa (Intl jazz Platform)
Lotte Anker (saxophonist & composer)

Footprints Panel Discussion: Ecology in the music business
Moderator: Karolina Juzwa
Panelists:
Jan Ole Otnæs (Nasjonal Jazzscene Victoria)
Garance Amieux (Périscope Lyon)
Pierre Dugelay (Périscope Lyon)
Frank van Berkel (Bimhuis)

 

 

V okviru projekta smo vzpostvili spletno platformo, na kateri so objavljeni rezultati raziskav, študijskih primerov in analiz, ki strmijo k reformi glasbene industrije. Oglejte si posnetke intervjujev, preberite članke strokovnjakov s področja glasbene industrije in raziščite naše vire. ↴

➥ Subscribe to Footprints newsletter HERE

➥ Follow Footprints on Facebook and Instagram.

PARTNERJI PRI PROJEKTU