FOOTPRINTS

Sustainable Music across Europe

 

Glasbena industrija, ki predstavlja pomembno gonilno silo evropske kulture, zadnjih nekaj desetletij doživlja bistvene spremembe. To je privedlo do točke, ki kliče po temeljitem razmisleku o prihodnosti panoge, zlasti zdaj, ko se soočamo z izzivi, ki to prihodnost ogrožajo. Stalna kriza je razgalila že obstoječe probleme našega sektorja, te pa je potrebno obravnavati sistematično in celostno.

 

Footprints je nov projekt sodelovanja, ki si prizadeva za reformo glasbenega sektorja in ki v svoje dejavnosti vpeljuje vrednote družbene, ekonomske in okoljske odgovornosti. Footprints, ki je nastal na pobudo Lyonskega organizatorja Périscope: Musiques Innovantes in fundacije Wytwórnia iz Lodža, je neposredno nadaljevanje projekta Jazz Connective, ki ga je v letih 2018 – 2020 izvajalo šest evropskih držav. 

 

S projektom Footprints bomo izvajali vrsto dejavnosti, katerih cilj je pomagati vsem akterjem glasbenega sektorja pri uveljavljanju na evropskem glasbenem trgu in utrditi evropsko ustvarjalno glasbeno skupnost okoli vrednot, ki jih trenutno potrebujemo bolj kot kdajkoli.

 

 

 

 

RAZPIS projekta Footprints za usposabljanje  GLASBENIH AGENTOV, MANAGERJEV IN GLASBENIH PROMOTORJEV 

→ Zaključek razpisa: 14. februar 2022 

→ Izbor udeležencev: februar 2022

→ Razpis projekta Fooprints za usposabljanje mladih glasbenikov: februar 2022 

 

Projekt Footprints je namenjen mladim in motiviranim agentom, ki so svoje izkušnje pripravljeni  nadgrajevati v sklopu turnej znotraj evropske mreže za inovativno glasbo. Izbrani kandidati bodo tekom projekta sodelovali z glasbeniki, ki bodo s strani partnerjev prav tako izbrani na razpisu. Obenem bo agentom omogočeno sodelovanje s partnerji projekta Footprints, ki bodo z njimi delili svoje bogate izkušnje in specifična znanja. Razpis je namenjen študentom in diplomantom 

 

Skupaj s štirimi izkušenimi evropskimi partnerji –  Bimhuis (Amsterdam), Druga Godba (Ljubljana), Music Austria (Dunaj) in Oslo Jazz Festival – bomo s tem projektom omogočili izobraževanje, usposabljanje in mentorstvo za umetnike, agente in promotorje.

 

 

specializiranih študijev, pa tudi že uveljavljenim delavcem v kulturi, ki bi želeli razviti novo dejavnost. Udeleženci morajo biti zelo motivirani in hkrati pokazati interes po vključevanju v razvoj podjetniške dejavnosti. Posedovati morajo ustrezna znanja in spretnosti na glasbenem področju ter biti sposobni delati samostojno.

POGOJI: 

 

  • Udeleženci razpisa morajo biti stari najmanj 18 let. Obvezno je aktivno znanje angleškega jezika.
  • Udeleženci razpisa morajo imeti prebivališče v eni od teh držav: Poljska, Avstrija, Nizozemska, Norveška, Slovenija, Francija

 

PROGRAM

 

Izbrani agenti se bodo v letu 2022 udeležili dveh večdnevnih delavnic s strokovnjaki:

 

  •  Les Ateliers Footprints at Périscope

            (2. – 6. maj, Lyon,Francija)

 

  • INTL Jazz Platform: Footprints Edition

            (10. – 14. julij, Lodž, Poljska)

 

Po zaključku programa usposabljanja bodo agentom dodeljeni glasbeniki, ki bodo prav tako izbrani na razpisu Footprints in se bodo skupaj z agenti udeležili poletne akademije v sklopu INTL Jazz Platform: Footprints Edition v Lodžu na Poljskem. V Lodžu bodo poleg glasbenega seminarja s priznanimi evropskimi jazzovskimi glasbeniki (za glasbenike) potekale tudi številne okrogle mize, predavanja in paneli (za glasbenike in agente), udeleženci pa bodo dobili priložnost, da se dodobra spoznajo med sabo in začrtajo sodelovanje. S pomočjo mentorjev (predstavniki partnerskih organizacij) bodo agenti nato v letu 2023 načrtovali in ivzedli koncertno turnejo po Evropi za glasbenike/glasbene zasedbe, ki so jim bili dodeljeni tekom projekta (proces izoblikovanja celic AGENT-GLASBENIK-MENTOR bo potekal maja 2022).

Vsi elementi programa so namenjeni vpeljevanju novih veščin in boljšemu razumevanju družbenih, ekoloških in ekonomskih značilnosti, ki so ogrožene v glasbeni industriji prihodnosti.

 

Udeležba na Les Ateliers: Footprints je brezplačna. Stroške prevoza in nastaniteve krije organizator. 

 

 

➥ Subscribe to Footprints newsletter HERE

➥ Follow Footprints on Facebook and Instagram.