FOOTPRINTS

Sustainable Music across Europe

Glasbena industrija, ki predstavlja pomembno gonilno silo evropske kulture, zadnjih nekaj desetletij doživlja bistvene spremembe. To je privedlo do točke, ki kliče po temeljitem razmisleku o prihodnosti panoge, zlasti zdaj, ko se soočamo z izzivi, ki to prihodnost ogrožajo. Stalna kriza je razgalila že obstoječe probleme našega sektorja, te pa je potrebno obravnavati sistematično in celostno.

Footprints je nov projekt sodelovanja, ki si prizadeva za reformo glasbenega sektorja in ki v svoje dejavnosti vpeljuje vrednote družbene, ekonomske in okoljske odgovornosti. Footprints, ki je nastal na pobudo Lyonskega organizatorja Périscope: Musiques Innovantes in INTL Jazz Platform iz Lodža, je neposredno nadaljevanje projekta Jazz Connective, ki ga je v letih 2018 – 2020 izvajalo šest evropskih držav. 

S projektom Footprints bomo izvajali vrsto dejavnosti, katerih cilj je pomagati vsem akterjem glasbenega sektorja pri uveljavljanju na evropskem glasbenem trgu in utrditi evropsko ustvarjalno glasbeno skupnost okoli vrednot, ki jih trenutno potrebujemo bolj kot kdajkoli.

Skupaj s petimi izkušenimi evropskimi partnerji – Périscope: Musiques Innovantes (Lyon), INTL Jazz Platform (Lodž), Austrian Music Export (Dunaj), Bimhuis (Amsterdam) in Oslo Jazz Festival (Oslo) – bomo s tem projektom omogočili izobraževanje, usposabljanje in mentorstvo za umetnike in glasbene agente/promotorje/managerje. 

 

Les ateliers Footprints 2021 (Lyon, Francija)
 

PROGRAM za glasbene agente

  • S projektom Footprints bomo svetovalno, mentorsko in finančno podprli skupino šestih obetavnih in ambicioznih agentk/agentov ter jim omogočili večdnevno usposabljanje v tujini, namenjeno razvijanju podjetniškega potenciala na področju kroženja umetnikov s poudarkom na trajnosti.
  • Izbrani agenti se bodo v letu 2022 udeležili dveh večdnevnih delavnic s strokovnjaki:

Les Ateliers Footprints 2022

      (2. – 6. maj | Lyon,Francija)

INTL Jazz Platform: Footprints Edition 2022

       (10. – 14. julij | Lodž, Poljska)

  • Po zaključku usposabljanja bodo agentom dodeljeni glasbeniki, ki bodo prav tako izbrani na razpisu projekta Footprints in se bodo skupaj z agenti udeležili poletne akademije v sklopu INTL Jazz Platform: Footprints Edition v Lodžu na Poljskem.
  • S pomočjo mentorjev (predstavniki partnerskih organizacij) bodo agenti v letu 2023 načrtovali in ivzedli koncertno turnejo po Evropi za dodeljene glasbenike/glasbene zasedbe. 
  • Udeležba na Les Ateliers: Footprints je brezplačna. Stroške prevoza in nastaniteve krije organizator.

RAZPIS ZA GLASBENE AGENTE 

→ Rok za prijave  | 14. februar 2022
→ Izbor kandidatov | Marec 2022

 

 

INTL Jazz Platform: Footprints Edition 2021 (Lodz, Poljska)

PROGRAM za glasbenike

  • Program je namenjen mladim in motiviranim glasbenikom, ki bi želeli razvijati svoj umetniški in podjetniški potencial ter s tem povečali možnosti za poslovno mreženje z njim povezane koncertne turneje.
  • Za udeležbo na poletni akademiji INTL Jazz Platform v Lodžu bo izmed vseh kandidatov izbranih 50 glasbenikov, od katerih se jih bo 6 udeležilo tudi mentorskega programa projekta Footprints in bodo kasneje vključeni v mednarodno FT turnejo.
  • 6 izbranih glasbenikov (in njihovih zasedb – drugi člani zasedbe lahko, vendar jim ni treba sodelovati pri programu usposabljanja v okviru Intl Jazz Platform) bomo tekom usposabljanja povezali s Footprints agenti, ki se bodo izobraževanja udeležili aprila 2021 v Lyonu.  Pod budnim mentorskim očesom partnerjev projekta Footprints bodo glasbeniki s pomočjo agentov, ki jim bodo dodeljeni, v zaključni fazi projekta za svojo zasedbo organizirali mednarodno koncertno turnejo. 
  • Udeležba na INTL Jazz Platform Footprints Edition je brezplačna. Stroške prevoza in nastaniteve ter dnevnice krije organizator.

RAZPIS ZA GLASBENIKE  

→ Rok za prijave  | 15. April 2022

→ Izbor kandidatov | Maj 2022

 

  • Vsi elementi programa so namenjeni vpeljevanju novih veščin in boljšemu razumevanju družbenih, ekoloških in ekonomskih značilnosti, ki so ogrožene v glasbeni industriji prihodnosti.

Viri

V okviru projekta smo vzpostvili spletno platformo, na kateri so objavljeni rezultati raziskav, študijskih primerov in analiz, ki strmijo k reformi glasbene industrije. Oglejte si posnetke intervjujev, preberite članke strokovnjakov s področja glasbene industrije in raziščite naše vire. ↴

➥ Subscribe to Footprints newsletter HERE

➥ Follow Footprints on Facebook and Instagram.

PARTNERJI PRI PROJEKTU