FOOTPRINTS

Sustainable Music across Europe

 

Glasbena industrija, ki predstavlja pomembno gonilno silo evropske kulture, zadnjih nekaj desetletij doživlja bistvene spremembe. To je privedlo do točke, ki kliče po temeljitem razmisleku o prihodnosti panoge, zlasti zdaj, ko se soočamo z izzivi, ki to prihodnost ogrožajo. Stalna kriza je razgalila že obstoječe probleme našega sektorja, te pa je potrebno obravnavati sistematično in celostno.

 

Footprints je nov projekt sodelovanja, ki si prizadeva za reformo glasbenega sektorja in ki v svoje dejavnosti vpeljuje vrednote družbene, ekonomske in okoljske odgovornosti. Footprints, ki je nastal na pobudo Lyonskega organizatorja Périscope: Musiques Innovantes in fundacije Wytwórnia iz Lodža, je neposredno nadaljevanje projekta Jazz Connective, ki ga je v letih 2018 – 2020 izvajalo šest evropskih držav. 

 

S projektom Footprints bomo izvajali vrsto dejavnosti, katerih cilj je pomagati vsem akterjem glasbenega sektorja pri uveljavljanju na evropskem glasbenem trgu in utrditi evropsko ustvarjalno glasbeno skupnost okoli vrednot, ki jih trenutno potrebujemo bolj kot kdajkoli.

 

Skupaj s štirimi izkušenimi evropskimi partnerji –  Bimhuis (Amsterdam), Druga Godba (Ljubljana), Music Austria (Dunaj) in Oslo Jazz Festival – bomo s tem projektom omogočili izobraževanje, usposabljanje in mentorstvo za umetnike, agente in promotorje.

 

RAZPIS projekta Footprints za usposabljanje mladih  GLASBENIKOV

→ Zaključek razpisa: 7. maj 2021 

→ Izbor udeležencev: konec maja 2021

→ Naslednji razpis: februar 2022 

 

Tokratni razpis projekta Footprints je namenjen mladim in motiviranim glasbenikom, ki bi želeli razvijati svoj umetniški in podjetniški potencial ter s tem povečali možnosti za poslovno mreženje z njim povezane koncertne turneje. Tekom projekta bodo udeleženci vzpostavili stik s partnerji projekta Footprints (Wytwornya Fundation, Bimhuis, Music Austria, Periscope: music initiatives, Oslo Jazz Fest, Druga godba) in številnimi strokovnjaki, ki bodo z njimi delili svoje izkušnje in znanja pridobljena na različnih področjih glasbene industrije, v zaključni fazi projekta pa bodo glasbeniki pri 

 

načrtovanju svoje evropske koncertne turneje sodelovali tudi z (v okviru istega projekta usposobljenimi) glasbenimi agenti. Razpis je namenjen študentom in diplomantom specializiranih študijev z individualnimi glasbenimi težnjami, ki jih zanima sodoben pristop k glasbi in imajo potrebo po mednarodni širitvi svoje kariere, se želijo udejstvovati na evropski glasbeni sceni in so pripravljeni sodelovati s svojimi vrstniki in evropskimi strokovnjaki.

 

POGOJI:

 

  • Udeleženci razpisa morajo biti stari najmanj 18 let. Obvezno je aktivno znanje angleškega jezika.
  • Udeleženci razpisa morajo imeti prebivališče v eni od teh držav: Poljska, Avstrija, Nizozemska, Norveška, Slovenija, Francija

KDO: 50 mladih glasbenikov

KDAJ: International Jazz Platform (18 – 22 julij, Lodž, Poljska).

KAJ:

  • 5 dni delavnic za 50 udeležencev INTL Jazz Platform 
  • 1 dodaten dan delavnic za 6 udeležencev Footprints programa (17. julij) 

 

Udeležba na INTL Jazz Platform Footprints Edition je brezplačna. Stroške prevoza in nastaniteve ter dnevnice krije organizator. 

 

PREGLED PROGRAMA:
  • Za udeležbo na poletni delavnici Intl Jazz Platform v Lodžu bo izmed vseh kandidatov izbranih 50 glasbenikov, od katerih se jih bo 6 udeležilo tudi mentorskega programa projekta Footprints in bodo kasneje vključeni v mednarodno FT turnejo.
  • 6 izbranih glasbenikov (in njihovih zasedb – drugi člani zasedbe lahko, če želijo, sodelujejo pri programu usposabljanja v okviru Intl Jazz Platform) bomo tekom usposabljanja povezali s Footprints agenti, ki se bodo izobraževanja udeležili aprila 2021 v Lyonu. 
  • Pod budnim mentorskim očesom partnerjev projekta Footprints bodo glasbeniki s pomočjo agentov, ki jim bodo dodeljeni, v zaključni fazi projekta za svojo zasedbo organizirali mednarodno koncertno turnejo (cca. 10 koncertov v obdobju med junijem 2021 and aprilom 2022).

Organizator krije naslednje stroške:

  • honorarji glasbenikov – 300 EUR na člana zasedbe na koncert.
  • potni stroški, stroški nastanitev in dnevnice.

Vsi elementi programa so namenjeni vpeljevanju novih veščin in bodo pripomogli k boljšemu razumevanju družbenih, ekoloških in ekonomskih značilnosti, ki ogrožajo glasbeno industrijo prihodnosti. 

➥ Subscribe to Footprints newsletter HERE

➥ Follow Footprints on Facebook and Instagram.