Razpis projekta Footprints za usposabljanje glasbenih agentov in promotorjev

Projekt Footprints je namenjen mladim in motiviranim agentom, ki so svoje izkušnje pripravljeni  nadgrajevati v sklopu turnej znotraj evropske mreže za inovativno glasbo. Izbrani kandidati bodo tekom projekta sodelovali z glasbeniki, ki bodo s strani partnerjev prav tako izbrani na razpisu. Obenem bo agentom omogočeno sodelovanje s partnerji projekta Footprints, ki bodo z njimi delili svoje bogate izkušnje in specifična znanja. Razpis je namenjen študentom in diplomantom specializiranih študijev, pa tudi že uveljavljenim delavcem v kulturi, ki bi želeli razviti novo dejavnost. Udeleženci morajo biti zelo motivirani in hkrati pokazati interes po vključevanju v razvoj podjetniške dejavnosti. Posedovati morajo ustrezna znanja in spretnosti na glasbenem področju ter biti sposobni delati samostojno.

 

 

 

 

POGOJI: 

 

  • Udeleženci razpisa morajo biti stari najmanj 18 let. Obvezno je aktivno znanje angleškega jezika.
  • Udeleženci razpisa morajo imeti prebivališče v eni od teh držav: Poljska, Avstrija, Nizozemska, Norveška, Slovenija, Francija

 

PROGRAM

 

Izbrani agenti se bodo v letu 2021 udeležili dveh večdnevnih delavnic s strokovnjaki:

 

  •  Les Ateliers Footprints at Périscope

            (12. – 16. april, Francija)

 

  • INTL Jazz Platform

            (17. – 22. julij, Poljska)

 

Po zaključku programa usposabljanja bodo agentom dodeljeni glasbeniki, ki bodo prav tako izbrani na razpisu Footprints in se bodo udeležili izobraževanja v sklopu INTL Jazz Platform v Lodžu na Poljskem. Pod budnim mentorskim očesom partnerjev projekta Footprints, bodo agenti za glasbenike, ki jim bodo dodeljeni nato organizirali koncertno turnejo po Evropi.

Vsi elementi programa so namenjeni vpeljevanju novih veščin in boljšemu razumevanju družbenih, ekoloških in ekonomskih značilnosti, ki so ogrožene v glasbeni industriji prihodnosti.

Razpis za agente je zaključen. Naslednji razpis bo potekal februarja 2022. 

REZULTATI RAZPISA

Izbrani kandidati:

Judyth Babin (FR)
Brigita Gračner (SI)
Marthe Heggenhougen (NO)
Robert van der Padt (NL)
Tom Tanzer (AU)
Katarzyna Werner (PL)